lauantai 9. syyskuuta 2017

Grangestone Rum Cask Finish & Simppa Ja Neukut - "Kuunnelkaa"

Maistelussa äskettäin Alkoon tullut mallasviskisekoite Grangestone Rum Cask Finish 40%. Tämän lisäksi lopussa hävytön mainos bändini Simppa Ja Neukkujen esikoislevyn ilmestymisen tiimoilta. 

Grangestone on ensin amerikkalaisessa tammessa kypsytetty ja sen jälkeen rommitynnyreissä viimeistelty mallasviskisekoitus. En tehnyt tähän(kään) mitään suurta taustaselvitystä, mutta pikaisen googlettelun perusteella tässä on hämmentävän paljon yhtäläisyyttä äskettäin maistamani Monkey Shoulderin kanssa, Kininvie-tislaamo mainittiin tämänkin sekoitteen yhteydessä.

Tuoksu: Alkuun likaisen blendimäistä hedelmäisyyttä. Karun aloituksen jälkeen alkaa  erottua vaniljaa, banaania, muskottia ja jonkinlaista kevyttä yrttisyyttä, ehkä minttua. Aika tasapaksu esitys.

Maku: "Blendimäinen" epäpuhtaus onneksi jää pois mausta. Hiukan vetinen suutuntuma, keltaista hedelmäisyyttä, kevyttä vaniljaa ja yrttisyyttä. Yksioikoinen makumaailma, mutta hintakaan ei ole suomen tasolla pahimmasta päästä.

Sitten se lupaamani mainos. Minulla on bändi nimeltä Simppa Ja Neukut, jossa soitan kitaraa ja laulan. Vastaan myös meidän sävellyksistä ja sanoituksista. Bändin nimi juontaa juurensa siitä, että muut soittajat, eli basisti ja rumpali, ovat venälaissyntyisiä. 
Löysimme toisemme sattumalta vuonna 2008. (Basisti on tämän jälkeen kerran vaihtunut, mutta kansalaisuustausta pysyi samana.) 
Aluksi koitimme soitella kaikenlaisia rockstandardeja, mutta huomasin pian, etteivät ne olleet heille niin tuttuja kuin olin olettanut. Muilla soittajilla oli tuolloin ja on edelleen myös venäläistä rokkia soittava bändi ja he ovatkin aina keskittyneet melkeinpä täysin omaan venäjän rock-sceneen. Onnekseni he kuitenkin hieman yllättäen pitivät omista suomenkielisistä kappaleistani ja nyt tämä yhteistyö on johtanut siihen, että tänään 9.9.2017 saimme julkaistua ensilevymme "Kuunnelkaa". Olisi todella hienoa jos käytte tsekkaamassa! -Tomi

Simppa Ja Neukut - "Kuunnelkaa" Spotify

Simppa Ja Neukut - "Kuunnelkaa" Youtube


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti