sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Johnnie Walker Blenders Batch Red Rye Finish & Oliva Serie O Torpedo

Tällä kertaa maistelussa melkoinen viskikummajainen, Johnnie Walker Blenders Batch Red Rye Finish (40%). Kyseessä on sekoiteviski, missä on vain neljä komponenttia. Näistä neljästä mainitaan Cardhu-mallasviski ja Port Dundasin jyväsviski. Sekoite on kypsytetty ensimmäisen täytön bourbon-tynnyreissä ja viimeistelty vielä kuusi kuukautta entisissä ruisviskitynnyreissä.

Tuoksu: Tästä ei kyllä tule mieleen blended-viski, tai skottilainen yleensäkään. Herkullinen bourbon/ruisviskin tuoksu, missä tuntuu muun muassa vaniljaa, persikkaa, neilikkaa ja muskottia. Taustalla tuntuu myös jonkinlaista hapanta marjaisuutta. Halpojen sekoiteviskien terävyys puuttuu täysin.

Maku: Aluksi kermaisen pehmeä suutuntuma, missä maistuu vanilja ja banaani. Sitten maku kuivuu nopeasti ja mausteisuus tulee esiin.

Hämmentävä viski. Ensitäytön bourbon-tynnyreiden ja ruisviski-viimeistelyn vaikutus täytyy olla valtava, jotta tästä on saatu näin bourbon/ruis-viskimäinen. Maukasta tämä on, mikäli pitää jenkkiviskien makuprofiilista. Pullopakkauksessa lukee: Experimental blend no.1. Veikkaankin, että tätä seuraa pian joku sherrytynnyrissä uitettu kokeilu no.2..

Polttelen tämän kaverina Oliva Serie O Torpedon. Sikari on kääritty hienosti ja palaminen on moitteetonta. Aloitus on tuhti, siitä tulee esiin pähkinän ja seetrin sävyjä. Hetken päästä maut alkavat kesyyntyä mukanaan kermaisuutta ja vaaleaa suklaata.

Sikarin ja viskin yhteismausta tulee kermaisen pehmeä, missä on lisäksi keltaisten hedelmien sävyjä. Oikein makoisa yhdistelmä siis.

Päivän Biisinä Doyle Bramhall II - Green Light Girl


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti