perjantai 21. huhtikuuta 2017

Jameson Caskmates Stout Edition & AVO Heritage Robusto

Maistelussa uutuus irkkuviski Jameson Caskmates Stout Edition (40%). Sille kaverina Dominikaani-sikari AVO Heritage Robusto.

Jameson Cask Mates Stout Editionin taustalla on vaihtokauppa paikallisen olutpanimon kanssa. Panimo sai stout-oluen kypsytykseen käyttöönsä entisiä Jamesonin viskitynnyreitä. Jameson sai sitten idean koittaa kypsyttää viskinsä näissä samoissa tynnyreissä stoutin kypsytyksen jälkeen.

Tuoksu:  Pehmeä tuoksu missä tuntuu hunajaista suklaisuutta ja vaniljaa. Lisäksi keltaisia hedelmiä.

Maku: Suutuntuma on myös pehmeä ja siinä tuntuu häivähdys maitosuklaata, minkä jälkeen esiin tulee irkkuviskin tyypillistä "yrttimäistä" vaniljaisuutta. Jälkimaun täyttää keltaiset hedelmät ja pieni hunajaisuus.

Tämä ei tarjoa mitään erikoisuuksia, mutta mukavan pehmeä ja makoisa irkkuviski kuitenkin, positiivinen yllätys.

AVO Heritage Robusto syttyy ja palaa hienosti. Alku on dominikaani-sikarille yllättävän vahva; nahkaa, kahvia ja paahteista pähkinää. Pikkuhiljaa tyypillisempi yrttisyys alkaa tulla esiin ja kahvikin vaalenee maidolla. Makoisa ja hieman vahvempi dominikaani-sikari.

Tässä syntyy niin sanottu: "match made in heaven". Viskin suklaa ja yrttimäinen vanilja yhdistyy hienosti sikarin paahteiseen pähkinään ja kahviin.

Päivän Biisinä John Holt - Police In Helicopter 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti