lauantai 18. maaliskuuta 2017

Old Pulteney 12 yo & Montecristo Petit No.2

Aloitan tämän kirjoituksen hieman hämmentyneessä mielentilassa. Tämän viikon alussa suomen verottaja ja tulli julkisti uuden saavutuksensa ja juomien tilaaminen netin kautta sai ehkä viimeisen naulan arkkuunsa.
Vain hetki sitten sikareiden tilaaminen kiellettiin netin kautta. Herää kysymys, mikä on tämä aika ja paikka missä eletään? Tuntuu kuin muualla maailmassa vallitsisi toinen todellisuus..
No, maistellaan nyt kun vielä voidaan. Tällä kertaa uutta ja vanhaa. Vanhana Old Pulteney 12 yo (40%) ja sille kaverina uutuus-sikari kuubasta, montecristo petit No.2.

Old Pulteney 12 yo

Tuoksu: Kermaisen pehmeä alku, sitten keltaisia hedelmiä ja hentoa vaniljaa. Myöskin jonkinlaista suolaista vaaleaa toffeeta ja ehkä häivähdys ruohoa taustalla?

Maku: Kermaisen öljyinen suutuntuma, keltaisia hedelmiä ja kermatoffeeta, Jälkimaku kuivuu loppua kohti jättäen öljyisen suutuntuman.

Montecristo Petit No.2

Montecristo No.2 on yksi suosikkisikareistani. Jokin aika sitten Habanos lanseerasi tämän pienemmän version nimeltään petit no.2. Veto ja palaminen on täydellistä. Maku on yllättävän kevyt, pähkinäisyyttä, maitokahvia- ja suklaata, jopa hieman dominikaani-tyylistä yrttisyyttä. Montecriston pippurisuus uupuu täysin, joskin sitä tulee esiin loppuvaiheessa ja maku paraneekin koko ajan loppua kohti. Makoisa sikari, joskin potkua voisi olla aavistuksen enemmän.

Sikari ja viski kohtaavat toisensa hienosti. Molempien kermainen suutuntuma toimii hyvin yhdessä ja suuhun jää pähkinäisen täyteläinen suutuntuma.

Päivän Biisinä The Jeff Beck Group - New Ways/Train Train


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti