lauantai 4. helmikuuta 2017

Bowmore 9 yo Sherry Cask Matured 40%

Maistelussa Bowmore Sherry Cask 9 yo 40%. Tämä on tullut markkinoille ilmeisesti viime syksynä ja pullon kyljessä lukee, että rajoitettu erä. Viimeksi olen maistellut Bowmorelta black rock-versiota, mikä oli aikamoinen pettymys. Toivotaan tältä parempaa esitystä.

Tuoksu: Lihaisan sherryinen alku missä savukin tulee mukavasti esiin.Sitten aavistus eucalyptusta, palanutta sokeria ja jonkinlaista yrttisyyttä, mikä minulle on kai jonkinlainen bowmoren ominaistuoksu.. Ei ollenkaan hassumpi esitys, tuoksussa ei ainakaan ole sitä "likaisuutta" mitä black rockissa oli.

Maku: Savuisuus tulee esiin heti alussa miellyttävästi, perässä seuraa sama "lihaisa" sherryisyys kuin tuoksussa. Alku on lupaava, mutta maku kuivuu turhan nopeasti jättäen ainoastaan yrttiset aromit viipymään turpeen kera. Pientä täyteläisyyttä tämä jää uupumaan mutta silti huomattavan parempi esitys kuin black rock ja todella hyvä hinta/laatusuhde, varsinkin jos bowmoren tuotokset maistuu yleensäkin.

Sikarikaverina on tällä kertaa Cohiba Siglo I. Sikari vetää ja palaa hyvin, yllättäen cohiban yleensä mietoa makua uhmaten, tässä on aika lailla voimakkuutta mukana. Mausta löytyy muun muassa maitokahvia, kevyttä pippurisuutta ja seetripuun kuivuutta. Ehkä jopa turhankin karu makumaailma cohibaa ajatellen..

Voimakkuudesta on nyt apua kun viskikään ei ole ihan kevytsarjalainen. Yhteismaku tuo esiin yllättävän, melkein marjaisan makuyhdistelmän. Sikari korostaa myös viskin turpeisuutta, mutta toisin kuin usein, tässä se tuntuu ihan mukavalta.

Päivän Biisinä Simppa Ja Neukut - Kuunnelkaa -Live 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti