maanantai 5. joulukuuta 2016

Meukow Suomi 100v Cognac (40%) & Oliva Serie G Robusto

Tutustuin Alkon uusiin nettisivuihin ja bongasin sieltä tulevan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tuotetun Meukowin konjakin. Samalla huomasin, että sitä ei ollut vielä saatavilla suomessa. Päätin piruuttani testata heidän nettikauppansa ja tilasin konjakin lähimpään alkoon. Laitoin tilauksen maanantaina ja perjantaina pullo oli perillä ja ilman mitään posti-tai muita lisämaksuja.
Näitä juhlavuoden pullotteitahan on melkoinen määrä ja viimeksi nousi kohu kun virolainen likööri oli yksi näistä. Tällä matematiikalla pitäisi nousta kohu myös ranskalaisesta konjakista..

Tuoksu: On alkuun hennon hedelmäinen, sitten vaniljaa ja poltettua sokeria. Lisäksi pieni yrttisyys kummittelee taustalla. Alkoholi pysyy hyvin piilossa.

Maku: Onpas makeaa, tulee melkein mieleen rommi. Muuten maku myötäilee perinteisiä konjakin aromeja, vaniljaa ja päärynän/omenan sävyjä. Suutuntuma on alkoholisempi kuin tuoksu antoi odottaa.

Tässä konjakissa ei ole mitään VS-VSOP-XO tms. merkintää, mikä viittaisi johonkin kypsytysikään. Takaetiketti kertoo näin: "A.C. Meukow on valmistanut tämän konjakin, joka on mukaelma suomalaisten sata vuotta sitten nauttimasta Meukow-konjakista." Ihan mukiinmenevä konjakki tämä on, eniten mieleen jää ajatus siitä, että 100-vuotta sitten pidettiin ilmeisesti makeasta..

Sikarikaverina kokeilen tälle nicaragualaista Oliva Serie G Robustoa. Serie G-sarja edustaa Olivan tuoteperheen miedompaa linjaa. Mausta löytyy muun muassa maitokahvia, pähkinää ja seetriä. Yhteismausta konjakin kanssa tulee kermaisen pähkinäinen. Nyt konjakin erikoinen makeus kompensoi hienosti tämän makumaailmaltaan kuivahkon sikarin kanssa.

Päivän Biisinä The Beatles - In My Life


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti