lauantai 3. syyskuuta 2016

Rhum Barbancourt 4 yo

Sarjassa satunnaisia rommikokeiluja, tällä kertaa vuorossa Haitilainen Rhum Barbarcourt 4 yo (40%). Tämä rommi valmistetaan ranskalaiseen siirtomaatyyliin ja kypsytetään niin kutsutuissa limousin oak-tynnyreissä.

Tuoksu: Yllättävä aloitus, tulee mieleen blended-viskin tuoksu. Ensihyökkäyksen jälkeen hiipii esiin vaniljaa, raakaa banaania ja jotain "likaista", tyyliin lihaliemi. Erikoisen viskimäinen tuoksumaailma..

Maku: Kuiva suutuntuma ja edelleen jotenkin blended-viskin tyylinen. Alkoholi puskee hieman keulilla. Makumaailma jää ohueksi, aavistus omenaa, vaniljaa ja yrttisyyttä. Tässä on karuudessaan jotain mitä voisi erehdyksessä luulla turpeisuudeksi. Tämä ei ainakaan ole mikään sokeripommi ja voikin viehättää joitain viskin ystäviä. Minulle tämä todennäköisesti jää yhden kerran kokeiluksi.

Polttelen tälle kaveriksi Bolivar Coronas Juniorin, tymäkän pikku pakkauksen kuubasta. Bolivar jyrää tässä yhteiselossa, mutta tuo kuitenkin samalla rommissa esiin aivan uutta hedelmäisyyttä. Ei kuitenkaan paras mahdollinen yhdistelmä, rommi jää liikaa alakynteen.

Päivän Biisinä: Buddy Miles - Them ChangesEi kommentteja:

Lähetä kommentti