perjantai 23. syyskuuta 2016

Amrut Two Indies Rum 42,8%

Viime laivareissulla tarttui silmiini mielenkiintoinen pullote, Amrut Two Indies Rum (42,8 %). Amrut on tuttu merkki Intialaisena viskinvalmistajana, mutta rommi oli minulle uusi tuttavuus. Pakkohan sellainen oli ottaa testiin.

Etiketti kertoo, että tämä on "harvinainen liitto eri karibian alueen rommeista, kuten Jamaica, Guyana ja Barbados". Nämä on sitten sekoitettu yhteen "perinteisen intialaisen rommin" kanssa. Sitä mitä tuo "perinteinen intialainen rommi" tarkoittaa, ei ole aavistustakaan..

Tuoksu: Makeaa cocktail-hedelmää, vaniljaa, kermatoffeeta. Alkoholi puskee suhteellisen voimakkaasti läpi. Aika perustuoksu, tulee mieleen lähinnä plantationin pullotteet. Jostain syystä odotin hieman enemmän tältä.

Maku: Tuoksun kanssa samaa linjaa, cocktail-hedelmää, vaniljaa, toffeeta. Alkoholi puskee vielä enemmän esiin maussa kuin tuoksussa.

Vaatimaton esitys, mutta toimii kyllä kahvin tai sikarin kaverina raakanakin. Juomasekoituksissa varmasti oikeinkin hyvä tapaus.
Polttelin tälle kaveriksi Partagas Serie D 4 robuston. Kuubalaisissa sikareissa on viime aikoina tullut turhan usein eteen tukkoisia yksilöitä ja tämä oli taas sellainen.. Maku oli onneksi kohdallaan ja rommi, sikari ja espresso toimivat loistavasti yhteen.

Päivän Biisinä Robert Nighthawk - SomedayEi kommentteja:

Lähetä kommentti