perjantai 19. elokuuta 2016

Wild Turkey 101

Jatketaan bourboneilla, tällä kertaa maistelussa Wild Turkey 101. Nimi 101 tulee tilavuusalkoholimäärästä, mikä jenkkien asteikolla tässä juomassa on 101 proof. Meidän asteikollamme tämä tarkoittaa 50,5%. Kuulemma Wild Turkeyn tislaamomestari Jimmy Russelin mielestä tämä on maun kannalta optimaalisin alkoholipitoisuus bourbonille.

Tuoksu: Yllättävän kuiva tuoksu, alkoholi ei kuitenkaan puske läpi. Keltaisia hedelmiä, lakkaa, toffeeta, vaniljaa. Myös jotain viljaista ja kevyen yrttistä, olisiko suuren rukiin osuuden vaikutusta tässä juomassa?

Maku: Maku jatkaa samalla kuivalla linjalla ja nyt viljaisuus ja yrttisyys korostuvat enemmän.Vanilja ja banaani kaikuvat hennosti jälkimaussa.
Bourbon sieltä kuivemmasta päästä, vastakohta edelliselle Knob Creekille. Jättää minut hieman kylmäksi, mutta täytyy vielä makustella jos tämä vielä tästä avautuisi.

Polttelin tämän kaverina Hoyo De Monterey Coronations-sikarin. Nämä toimivat yhdessä oikein mukavasti. Yhteismausta löytyi pähkinäisyyttä ja vaahterasiirapin aromeja.

Päivän Biisinä: Townes Van Zandt - Pancho And Lefty


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti