tiistai 26. heinäkuuta 2016

Knob Creek & Joya De Nicaragua Cabinetta No.11

Pienen tauon jälkeen maistelussa Knob Creek Kentucky Straight Bourbon (50%) ja sille kaveri Nicaraguasta, Joya De Nicaragua Cabinetta No.11.

Jim Beamin peruspulloteet eivät ole tehneet kovinkaan kummoista vaikutusta minuun, mutta heidän premium-tuotteensa on jäänyt testaamatta aivan suotta. Knob Creek on kypsynyt tynnyreissä 9 vuotta ja nimensä se on saanut ilmeisesti Abraham Lincolnin entisen uimapaikan perusteella. Liekö ukolla ollut piilopullo siellä tai jotain..

Tuoksu: Makeita, ylikypsiä keltaisia hedelmiä ja kermatoffeeta. Samanlaisia sävyjä kuin joissakin laadukkaissa rommeissa. Banaani ja vanilja eivät hallitse tuoksua niin kuin bourboneissa yleensä, tuoksu on paljon monipuolisempi ja tasapainoisempi.

Maku: Täyteläisen öljyinen suutuntuma, 50 % alkoholimäärä antaa loistavan rungon tälle juomalle. Toffeeta, taatelikakkua ja vaniljaa, jälkimaussa uunibanaania jäätelön kera. Upean täyteläinen makuyhdistelmä kypsää hedelmäisyyttä ja tyylikästä pähkinäisyyttä. Ehkä paras bourbon mitä olen maistanut tähän mennessä.

Joya De Nicaragua Cabinetta No.11 syttyy ja palaa hienosti. Miedohkossa maussa tuntuu maitokahvia ja suklaata. Pieni pippurinen pähkinäisyys antaa mukavasti särmää. Hyvä sikari hintaluokassaan.

Oikein mukava yhdistelmä. Molempien aromit yhdistyy luoden toffeen ja pähkinän aromeja, tulee mieleen toscakakku. Knob Creek aavistuksen jyrää sikaria ja sille voisi hyvin tarjota voimakkaampiakin pöllejä. Ilmiselvää on kuitenkin se, että tässä on loistava sikariviski.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti