lauantai 30. huhtikuuta 2016

Evan Williams 1783 & Private Stock Long Filler Churchill

Evan Williams Single Barrel on yksi suosikkibourboneistani. Se on ollut todellinen löytö hinta/laatusuhteen puolesta, joskin viime aikoina tämänkin tuotteen hinta on alkanut nousta huolestuttavasti.
Evan Williams 1783 (40%) on uusi tuttavuus. Kyseessä on jonkinlainen paranneltu versio heidän perusbourbonistaan. Väistämättä tulee mieleen, että tällä paikataan kovaa kysyntää suositulle Single Barrelille.

Tuoksu: Alkoholin raakuus tuntuu, mutta myös makeaa hedelmäisyyttä kuten aprikoosia ja sitruunaa. Vanilja on tiukasti hedelmien ympärillä, eikä erotu voimakkaasti. Taustalla tuntuu vaisusti myös kuivamausteita, kanelia, inkivääriä ja muskottia.

Maku: Maku jatkaa samaa linjaa, pehmeän hedelmäinen suutuntuma, alkoholisuus puree kunnolla vasta jälkimaussa. Sitrusta ja aprikoosia taas, vaniljaisuus on vetistä ja latteaa. Hyviä makuja löytyy kohtalaisesti, mutta kokonaisuus jää "vetiseksi". Ei yllä lähellekään Single Barrel-versiota.

Koitetaan tälle kaveriksi sikaria Dominikaanisesta Tasavallasta, Private Stock Long Filler Churchill. Maussa tuntuu maitokahvia ja dominikaanisikareille tyypillistä yrttisyyttä. Makumaailma on kevyt ja kermaisen pehmeä, mitä maustaa vielä mukava pähkinäisyys.

Yhteismaussa Evan Williams jyrää. Viski asettuu makupaletin päälle ja sikarista jää oikeastaan jäljelle vain puumaisen tylsä maku. Sikari on aivan liian kevyt tälle juomalle. Voisin kuvitella, että tämän viskin kanssa toimisi hyvin joku Hondurasilainen maduro-jyrä.

Päivän Biisinä Jukka Orma - KäärmeviinaaEi kommentteja:

Lähetä kommentti