sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Grant´s Sherry Cask Reserve (40%)

Aika kuluu sitten nopeasti. Tuntuu siltä,  että kirjoittelin vasta hetki sitten, mutta viime postaus onkin näköjään lokakuulta. Maistelut ovat jääneet viime aikoina vähemmälle, mutta eiköhän tässä joulun tienoilla taas tule aktivoiduttua tälläkin saralla. Tällä kertaa maistelussa laivatuliainen, blended-viski Grant´s Sherry Cask Reserve.

Grant´s family reservea on tullut maisteltua aina silloin tällöin ja se kuuluu mielestäni siihen parempaan puoliskoon niin sanottuja perusblendejä. Tämä sherry cask reserve tarkoittaa sitä, että family cask-versiota on jatkokypsytetty vielä kolme kuukautta oloroso-sherrytynnyreissä. En tiedä miksi, mutta minusta valmiin blendin jatkokypsyttäminen tuntuu hiukan päälle liimaamiselta. Tuntuu että on eri asia jos blendin mallasviskeistä osa, tai kaikki ovat sherrykypsyttettyjä halutun lopputuloksen saamiseksi. Tähän cask reserve-sarjaan kuuluu myös samalla metodilla tehty ale-oluttynnyriversio.

Tuoksu: Ensimmäisenä hyökyy halvoille blendeille tyypillinen "liimamaisuus". Sitten esiin tulee kuitenkin nopeasti myös makeampia, hedelmäisiä aromeja. "Pinnan" alta tulee marjaisuutta, mansikkaa ja vadelmaa. Sitten myös aavistus vaniljaa ja omar-toffeeta.

Maku: Mausta tulee mieleen heti glenfiddich-mallasviskit. Suutuntuma on ohuehko. Viljaisuuden jälkeen tulee esiin omenaisuutta ja makeutta kuivattujen hedelmien muodossa. Jälkimaussa tuntuu jopa hiukan turpeisuutta. Maut ovat periaatteessa siellä, mutta lopputulos jää jotenkin laimeaksi.

Hintaisekseen ihan hyvä seurusteluviski. Ei sovi hifistelyyn, mutta käy varmasti hyvin sikarin kera reippaaseen illanviettoon, kun niitä parempia juomia on jo maisteltu tarpeeksi.

Päivän Biisinä Todd Rundgren - Can We Still Be Friends?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti