perjantai 9. lokakuuta 2015

Aberfeldy 12 Yo (40%)

"We lose our fair share to the angels" Ymmärrän tämän pullon etiketistä löytyvän lauseen niin, että Aberfeldy on ylpeä noista kahdestatoista vuodesta, jotka se antaa viskilleen aikaa kehittyä, (ja enkelten osuudesta mikä samalla menetetään). 

Tästä voisi päätellä, että Aberfeldy ei ole lanseeraamassa muodikkaita NAS-viskejä ihan lähiaikoina, toisin kuin monet kilpailijansa, (jos lukuun ei oteta single cask-erikoispullotetta: Aberfeldy Unravel). Ehkä siihen ei ole tarvetta, koska Aberfeldy on tärkein komponentti yhdysvaltojen myydyimmässä blended-viskissä; Dewars:issa. Päätehtävä onkin mahdollisesti täyttää tuottoisan blendin tarpeet ja lippulaivaksi riittää klassinen 12-vuotias versio.

Dewars-blendiä onkin tullut maisteltua mutta aberfeldy 12 yo on jäänyt jostain syystä kokeilematta. Tämä on niitä omituisia viskejä, joita jostain kumman syystä jättää paitsioon vain sen takia, että ne ovat olevinaan muka liian tunnettuja tai tavallisia.

Tuoksu: Yllättävän tuhti alku, toffeeta,  kinuskiomenaa, suklaakonvehteja. Taustalla aavistus jotain raikasta, eucalyptusta tai minttua. Maltaisuus tuntuu kuitenkin tuoksussa yhdistävänä tekijänä.

Maku: Klassisen ylämaan viskin makumaailma. Pehmeää maltaisuutta, keltaisia hedelmiä. Erittäin kevyttä turpeisuutta. Paistettua omenaa ja vaniljaa.

Mielestäni hieno viski, josta maistaa kyllä sille uhratun ajan. Ei toki erotu millään erikoisuudellaan, mutta on silti laadukas, klassinen mallasviski.

Päivän Biisinä The Lazys - Shake It Like You Mean It


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti