perjantai 28. elokuuta 2015

Bulleit Bourbon & Quesada Seleccion Espana Robusto

Pitkästä aikaa maistelussa bourbonia ja kaverina sille uusi sikarituttavuus Manuel Quesadalta.

Bulleit Frontier Whiskey on suhteellisen uusi tulokas bourbon-kartalla. Käsittääkseni kaupallinen toiminta on alkanut joskus 80-luvun puolella Louisvillessa Kentuckyssa, joskin valmistaja mainostaa viskinteon kulkeneen suvussa jo villin lännen ajoista lähtien.
Bulleit bourbonista (45%) on kantautunut jo pitkään varsin hyviä arvosteluja, joten on mielenkiintoista päästä lopultakin maistamaan kyseistä tuotetta.

Tuoksu: Voimakas mutta täyteläinen alku. Vaahterasiirappia, vaniljaa paahtovanukkaan muodossa, cocktail-hedelmiä; kirsikkaa, persikkaa, ananasta. Aika kiva tuoksu.

Maku: Viskin suutuntuma on hieman öljyinen ja kohtalaisen täyteläinen. Alkoholia löytyy 45%, joten viski potkaisee jonkin verran, mutta vesilisä ei ole mielestäni välttämätön. Maku ei aukea niin hienosti kuin tuoksu.Vaniljaa ja cocktail-hedelmiä löytyy maustakin, mutta alkoholisuus puskee nyt enemmän esille. Jäin kaipaamaan maussa tuoksusta löytynyttä vaahterasiirapin aromia, silti  hintaluokassaan mainio hedelmäinen bourbon.

Manuel Quesadan laajasta tuotannosta aiemmin tutuksi on tullut vain Casa Magnan sikarit. Quesada Seleccion Espana-sarja on suunniteltu espanjan markkinoita ajatellen. Ne valmistetaan dominikaaneissa ja niissä käytettävät lehdet tulevat ecuadorista, dominikaaneista sekä nicaraguasta.
Seleccion espana robusto palaa tasaisesti ja veto on juuri sopiva. Alkumaku ei ole kovin lupaava, maku ei ole varsinaisesti huono, mutta hiukan mitäänsanomaton. Siitä löytyy mietoa kahvia, pähkinäisyyttä, mausteisuutta ja nahkaa, mutta sitä ympäröi pieni tympeä "metallinen" aromi. Keskivaiheilla tulee esiin mukavaa suklaisuutta, mutta täyteläisyys jää silti uupumaan.

Viskin ja sikarin kanssa syntyy hedelmäisiä aromeja, mutta myöskin molempien huonot puolet, eli alkoholisuus ja metallisuus tulevat esiin. Ei siis kovin hyvä combo. Uskoisin silti, että bulleit voisi olla hyvä sikariviski kun vain oikea pölli löytyy.


Päivän Biisinä Buddy Guy - Whiskey, Beer & Wine
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti