keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Muutamat Laivamaistelut

Lähdimme hetken mielijohteesta perheen kanssa piknik-risteilylle, amorellan ja gracen toimiessa paatteina. Muutaman viskin ehdin maistella, vaikka
reissu meni luonnollisestikin muksun ehdoilla. Päivä meni pääosin pallomeressä kahlaten ja ville viikingin loppumatonta sisua ihaillen, joten viski jäi väkisinkin taka-alalle. Näin ollen montaa juomaa ei tullut maisteltua ja nuotitkaan eivät ole tarkkoja,( jos ne nyt joskus sitä ylipäätäänsä ovat).. Ajattelin kuitenkin kirjoittaa jotain mitä jäi mieleen.

Amorellan pubissa silmiin osui glenfarclas 18 yo (40%). Glenfarclasin tuotantoa on tullut kahlattua läpi tuonne 25-vuotiaaseen asti, mutta tämä oli uusi pullote minulle. Tuoksu oli herkullisen tyylikäs ja mausta löytyi tutut glenfarclasin elementit. Täytyy kyllä yhtyä eläväpullo-bloggarin toteamukseen siitä, että glenfarclasin tuotteet muistuttavat aika lailla toisiaan. Vaikka vuosikertoja riittää loputtomiin, tuntuu välillä siltä, että kun on maistanut yhden, on maistanut kaikki. 105-pullote erottuu tietysti joukosta aikamoisena voimanpesänä. Tämä oli silti baarihintana täysi löytö: 6 euroa 4 cl.

Gracen taxfreesta löytyvää tasting-baaria tuli kehuttua vanhassa laivapostauksessa. Nyt yhden senttilitran hinnaksi oli näköjään tullut kaksi euroa yhden sijaan. Yllättäen esillä oli suurimmaksi osaksi vanhoja pullotteita vaikka hyllyissä olisi ollut paljon uusiakin tuotteita. Ainoa mielenkiintoinen uutuus oli Glenmorangie The Duthac (43%). Etiketissä lukee: part finished in pedro ximenez & virgin oak cask. Eli ilmeisesti kyseessä on perus bourbon-tynnyrikypsytys, mikä on viimeistelty näillä kahdella edellisellä?
Tuoksu on alkuun nuoren ja "kirpeän" oloinen, sitten tuntuu kevyttä sherryisyyttä glenmorangie lasantan tyyliin. Maussa nuori "kirpeys" tuntuu jo enemmän ja lukuun ottamatta pientä pähkinäisyyttä, makumaailma jättää aika kylmäksi.

Gracen rockmore-baarissa päätin maistaa Nikka From The Barrel-viskin (51,4%). Tuoksu oli kuivahedelmäinen ja vaniljainen xo-konjakkien tyyliin. Lisäksi erikoista märkää lehteä tai sammalta, mitä löytyy esimerkiksi joistain rommeista (hyvällä tavalla).
Maku oli alkuun rotevan pippurinen ja suolainen, vesilisällä tasoittuen. Sitten esiin tuli kuivattuja hedelmiä, pahkinää ja toffeeta.
Oikein maukas viski ja taxfreen 40 euron hinta on erittäin hyvä. Yllätyin kotiin tullessa tutkiessani, että tämä olikin blended-viski!

Päivän Biisinä Rush - Red BarchettaEi kommentteja:

Lähetä kommentti