lauantai 11. heinäkuuta 2015

Glenfiddich Select Cask & Diplomaticos No.2

Laivan taxfreessa silmiini osui glenfiddichin uutuuspullote, "select cask".  Ja kun sen sai ostettua sopivan riskittömän kokoisessa o,2 litran putelissa, niin olihan se otettava testiin. Kaveriksi sille polttelin pitkään hukassa olleen kuubalaisen diplomaticos no.2-sikarin. Hukassa siksi koska sitä ei ole aikoihin löytynyt jälleenmyyjiltä, ilmeisesti tuotanto on ollut pysähdyksissä tämän sikarin osalta.

Glenfiddich select cask (40%) on kypsytetty bourbon-, eurooppalainen tammi-, sekä punaviinitynnyreissä. Lopuksi kaikki on naitettu yhteen, niin sanotulla solera-menetelmällä.
Tuoksu on alkuun hedelmäinen; aprikoosia, banaania, omenaa, sitten hentoa vaniljaa. Silti myös pientä epäpuhtautta ja alkoholisuutta, johtuisiko nuoruudesta?
Maku mukailee perinteistä glenfiddichin linjaa, omenaa, vaniljaa ja ehkä pientä mausteisuutta; neilikkaa, kanelia ja muskottia. Jälkimaku on kuiva ja alkoholinen. Jää kyllä valitettavan tylsäksi.

Diplomaticos no.2 valmistetaan käsitykseni mukaan samassa tehtaassa kuin vastaavan mallinen torpedo-sikari montecristo no.2. Ehkä juuri suositun montecriston kysyntä maailmalla on ollut syynä siihen, että diplomaticos on joutunut hetkeksi paitsioon valmistuksessa.
Diplomaticos no.2 syttyy hyvin, mutta veto on alkuun hieman tiukka. Maku on kuitenkin hieno ja tuhti. Paahdettua mustapippuria, espressoa, nahkaa. Jättää miellyttävän mokkaisen ja suklaisen maun suuhun, mitä ympäröi kevyt vaniljaisuus. Vetokin paranee ajan myötä, niin mikäpä tässä.

Toivoin select caskin tammisen mausteisuuden toimivan tämän sikarin kanssa. Mausteisuus toimiikin, mutta viskin yleinen kuivuus ei löydä harmoniaa sikarin kanssa ja yhteismaku jää kylmäksi.

Päivän Biisinä Royals - High

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti