perjantai 31. heinäkuuta 2015

Brugal Reserva Anejo & Casa Magna DR Gran Toro

Maistelussa Dominikaanisen Tasavallan herkkuja, rommia ja sikaria. Rommina Brugalin halvempaa osastoa, reserva anejo ja sikarina Casa Magna DR gran toro.

Brugalin lippulaivapullote 1888, oli herkkua ja saa nähdä miltä tämä halvempi varsio maistuu.

Tuoksu: Reserva anejon 38% tuoksu on alkuun ohuen alkoholinen, sitten esiin tulee vaniljaa ja kuivahedelmäisyyttä. Kokonaistuoksua ympäröi kevyt yrttisyys/heinämäisyys, minkä olen huomannut olevan tyypillistä brugalille.
.
Maku: Ohut ja alkoholinen suutuntuma puskee etummaisena. Sitten tammisuutta, vaniljaa ja hedelmäisyyttä, ehkä eniten paistetun/keitetyn omenan muodossa. Vielä voimakkaampi yrttisyys/heinämäisyys kuin tuoksussa.
Ei mikään erikoinen herkku, sikarin ja kahvin kanssa menee hyvin ja varmasti juomasekoituksissa, mutta toisaalta eipä hintakaan päätä huimaa.

Casa Magnan sikarit on yleensä valmistettu nicaragualaisesta tupakasta, joten tämä dominikaanilehdistä kääritty uutuus oli pieni yllätys. Sikarin käärintään on käytetty vahvempia corojo-lehtiä.

Casa Magna DR syttyy ja vetää hyvin. Maku on tuhti ja tumma, mutta ei kuitenkaan hirveän vahva. Tumma suklaa ja paahdettu, melkein palanut pähkinä tuntuvat maussa. En tätä kyllä dominikaani-sikariksi tunnistaisi sen perusteella mihin olen aiemmin tottunut. Dominikaaneille tyypille keveys ja yrttisyys/heinämäisyys puuttuu täysin. Alku on maukas, mutta loppua kohti sikarin maku lässähtää ja muuttuu karkeaksi.

Yhteismaku on muuten varsin hyvä, mutta suutuntuma jää hieman ohueksi. Tämä johtuu rommin läpi puskevasta alkoholista. Yhdessä näistä kuitenkin muodostuu paahdetun kahvin ja pähkinän aromeja. Tuntuu myös, että tuo kovasti moittimani rommin alkoholisuus, uuttaa sen kaivatun yrttisyydenkin esiin sikarista.

Päivän Biisinä Pen Lee - Your Day

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti