lauantai 6. kesäkuuta 2015

Ballantines 12 Yo & Romeo Y Julieta Petit Churchills

Maistelussa vaihteeksi blended-viskiä ja kaverina sille uusi sikarituttavuus kuubasta.

Jos joku tuntee elokuvan Whisky Galore, (suom. Viskiä! Viskiä!), vuodelta 1949, niin hän saattaa muistaa kyseisen elokuvan pääteeman, eli viskin olleen juuri ballantinesia. Ballantinesin 17-vuotias versio tuli tunnetuksi jokunen vuosi sitten, kun viskikirjailija Jim Murray valitsi sen viskikirjassaan vuoden parhaaksi viskiksi. Tämä aiheutti melkoisen kalabaliikin viskiharrastajien keskuudessa. Itselleni tuo monen mielestä ilmeinen provokaatio toimi onnistuneesti. Aloin sen vuoksi kiinnittämään enemmän huomiota blended-viskeihin. Tällä kertaa ei provosoida vaan maistellaan ballantinesin 12-vuotiasta versiota.

Tuoksu: Kypsän omenainen, kinuskia ja vaniljaa. Taustalla häivähdys eucalyptusta. Oletettu jyväviskin osuus ei tunnu huonolla tavalla vaan ennemminkin tukee kokonaistuoksua.

Maku: Suutuntuma on yllättävän savuinen ja suolainen, tulee mieleen clynelish ja ehkä caol ila. Mausta löytyy myös kypsää omenaa sekä maltaisuutta. Jälkimaku on kevyt ja kuivan turpeinen. Maku on kyllä huomattavasti karumpi kuin tuoksu, ehkä jopa hieman lattea. Tuoksun perusteella savuisuus yllätti. Mallasviskeistä mieleen tulee väistämättä glenlivet, etenkin master distiller´s edition-versio, joskin ilman turpeisuutta maussa.
Omassa sarjassaan onnistunut tuote, viski jota ei tarvitse juoda irvistellen.

Romeo Y Julieta Petit Churchills lanseerattiin vuonna 2012. Tämä short churchillin pienempi versio on minulle uusi tuttavuus, mutta olen kuullut siitä jonkin verran soraääniä.
Ulkonäkö ei juuri vakuuta karkean näköisellä käärelehdellä. Veto ja palaminen on hyvää, mutta heti alussa tästä maistaa sen tympeän maun mikä ei kuulu normaalisti kuubalaiseen sikariin. Tämä on maku on valitettavan tuttu monista uusista halvemmista kuubalaisista sikareista. Maku on lähinnä perustupakkaa, väljähtynyttä maitokahvia ja härskiintynyttä pähkinää.

Katsotaan mitä viskin kanssa saadaan aikaan.. No mutta, nämähän pitävät yhtä! Molempien särmät hioutuvat yhdessä ja esiin tulee makuina pähkinä ja kevyt toffee. Sikaria en silti kyllä suosittele kenellekään..

Päivän Biisinä George Harrison & Eric Clapton - SomethingEi kommentteja:

Lähetä kommentti