lauantai 23. toukokuuta 2015

El Dorado 12 Yo & Joya De Nicaragua Clasico Robusto

Pienen hiljaiselon jälkeen rommin ja sikarin maistelua kevätauringossa. Päivä alkoikin tänään mukavasti kuhanjigauksen merkeissä ja vaikka merellä tuuli kuin venäläisessä lännenelokuvassa, niin saalistakin tuli. Kun "kuhaa mannerheimin tapaan" oli saatu vedettyä navan alle, niin oli aika maistella laatujuomia ja sikareita.

El dorado 12 yo (40%), tulee guyanasta ja on siitä johtuen niin sanottu dememara-rommi. Tätä el doradon versiota en ole maistellut pitkään aikaan, joten hyvä virkistää muistia.

Tuoksu: Tumman makea, siirappinen. Tulee hiukan mieleen jotkut sherrymonsteri-viskit, etenkin glendronachilta. Tummaa toffeeta, suklaata, silti myös jotain raikasta yrttisyyttä, minttua ja eucalyptusta.

Maku: Makeaa espressoa, tummaa toffeeta ja tummaa appelsiinisuklaata. Sherrymäisiä kuivahedelmiä, taustalla hiukan samaa yrttisyyttä kuin tuoksussa. Maussa on hienoja sävyjä mutta liika makeus meinaa tappaa ne. Jos tämän saisi vähemmällä sokerilla, niin puhuttaisiin todella hienosta juomasta. Hyvää tämä on nytkin, mutta makeus kaipaa kaveriksi kyllä kahvin tai sikarin.

Virkistetään samalla muistia myös sikarien osalta. Joya de nicaragua clasico robusto on varmaankin ensimmäisiä sikareita, joita olen maistellut. Käärintä on laadukas ja hillitty vyö istuu siihen erinomaisesti. Veto on hyvä ja palaminen tasaista. Heti alkuun herkkullista pähkinäisyyttä ja maitokahvia. Sitten nahkaa, seetriä ja kanelia. Maku on suorastaan kermaisen "muheva". Todella positiivinen yllätys, en muistanut tämän olleen näin maukas pakkaus. Ainoa miinus loppua kohti lisääntyvä pieni kitkeryys.
Rommin ja sikarin yhteismaussa korostuu kaneli ja vanilja. Rommin tuhtius hyökkää ehkä aavistuksen liikaa sikarin päälle ja lopputulos ei ole paras mahdollinen. Tälle sikarille voisi hyvin sopia jokin kevyt speysiden viski. Mutta onhan tämä hyvää silti..

Blueskuningas B.B.Kingin äskettäisen poismenon kunniaksi, (k.14.5.2015), tietysti: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti