sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Talisker Skye

Keskustelu ikämerkitsemättömien, NAS (no age statement)-viskien osalta käy kuumana maailmalla. Jokin aika sitten juomajätti Diageon Nick Morgan purnasi sitä, kuinka vähän aikaa viskiä harrastaneet ihmiset eivät ymmärrä miten viskiteollisuus toimii. Tämä nosti melkoisen kakkamyrskyn monilla blogeilla ja keskustelupalstoilla. Otankin tällä kertaa maistoon diageon viimeisimmän NAS-uutuuden Talisker Skyen.

Talisker Skye synnytti aivan odotetusti pelon, että taliskerin 10-vuotias klassikkopullote korvattaisiin tällä uudella NAS-viskillä. Diageo on kyllä kovasti vakuuttanut, että näin ei ole käymässä, mutta tulevaisuus näyttää miten lopulta käy. Talisker Skye tulee samassa vahvuudessa kuin muutkin taliskerit eli 45,8%. Ymmärtääkseni kypsytyksessä suurinta osaa näyttelee uudet paahdetut amerikkalaiset tammitynnyrit.

Väri: Tumma kulta.

Tuoksu: Tuoksu ei ehkä ole koskaan ollut taliskerin vahvimpia puolia, mutta tässä se jää vieläkin karumpaan osaan. Alkoholia, bourbonmaista lattialakkaa, vaniljaa ja tuhkaista savua.

Maku: Aavistus nuorta bourbonvaniljaa ja edelleen tuhkaista savua. Pippurisuus on enemmänkin chilisyyttä. Jälkimaku on lyhyt ja kuiva, hedelmäisyys loistaa poissaolollaan, ehkä omenaa kuitenkin häivähdys. Karu talisker, kova kuin kivi. Suuhun jää tuhkainen ja alkoholinen tuntuma.

Talisker Skye on suunniteltu diageon mukaan; "helpoksi lähestymistavaksi taliskeriin". Kyllä tästä taliskerin ominaispiirteet löytyy, mutta siinä se sitten onkin. Se että onko yksinkertainen kaunista, voi jokainen päättää kohdallaan, minut tämä jättää hiukan kylmäksi.

Päivän Biisinä Bob Seger - Nutbush City LimitsEi kommentteja:

Lähetä kommentti