lauantai 13. joulukuuta 2014

Johnnie Walker Double Black 40%

Johnnie Walker Black Label on ollut yksi suosikeistani blended-viskeistä puhuttaessa, joskin sen hinta suomessa on nykyisin niin naurettavan korkea, että se jää minulta kyllä hyllyyn homehtumaan.
Black Labelia on valmistettu jo vuodesta 1909 ja sen kehutaan olevan maailman myydyin deluxe-blendi. Jokunen vuosi sitten se sai seurakseen, mainoksen mukaan: "intensiivisemmän", Double Black-version. Tätä en ole vielä päässyt maistelemaan ja se vääryys korjataan nyt.

Tuoksu: Suolaista pippurisuutta ja savuisuutta tyyliin Talisker. Taustalla "lihaisaa" sherrymäisyyttä, mistä kaikuu mieleen Mortlach. Pidempään tuoksuteltaessa savuisuus jää hiukan taaemmaksi ja hedelmäisen sherryiset aromit tulevat esiin. Jyväviski häilyy koko ajan jossain taustalla, mutta ei aivan häiritsevästi.

Maku: Ohuehko mutta öljyinen suutuntuma. Pippurisuutta, suolaa, savuisuutta, mikä korostuu etenkin jälkimaussa. Keltaista hedelmäisyyttä, jälkimaussa tuntuu vaniljaa. Savuisuus kasvaa ajan myötä suussa varsin voimakkaaksi ja mieleen tulee ehkä Caol Ila. Tuoksussa ollut sherryisyys jää kadoksiin maussa ja siinä tuntuu enemmän viitteitä bourbon-tyylin paahdetusta tynnyristä. Maussa jyväviskin haamu häilyy tuoksuakin vähemmän.

Tämä maistelu meni vähän mallaskomponenttien arvuutteluksi, mutta sehän tästä hommasta tekeekin hauskaa! Ihan hyvä blendi ja todellakin intensiivisempää kuin isoveljensä, mutta en voi sille mitään, että Talisker tästä tuppaa tulemaan mieleen. Se on sinänsä hyvä asia, mutta laittaa miettimään miksi en ostaisi suoraan sitä "aitoa" tavaraa.. Tämä blendi kaipaisi jotain millä se erottuisi omakseen.

Päivän Biisinä Cristina Branco - Tangos Em Paris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti