perjantai 14. marraskuuta 2014

The Naked Grouse 40%

Maistelussa tällä kertaa kynittyä riekkoa The Naked Grousen tapaan.

Naked Grouse on suhteellisen tuore lisäys The Famous Grouse-sekoiteviskien joukkoon. Aiemmin olen maistellut heiltä perusversion lisäksi ainoastaan Black Grousea.
Sekoituksen kehutaan viimeistellyn ensi kertaa täytetyissä sherrytynnyreissä, sekä sisältävän muun muassa Highland Parkin ja Macallanin mallasviskejä. Hassua, jokin aika sitten maistamani Cutty Sark 12 yo, mainosti myöskin ensimmäisenä näitä kahta tislaamoa sekoituksessaan..

Väri: Tumma kulta.

Tuoksu: Mukavaa sherryisyyttä, tulee mieleen jopa glendronach kevyenä versiona. Joulun mausteita, hunajaa ja vaniljaa. Jyväviskien "epäpuhtaus" tuntuu kyllä, mutta se on hyvin integroitunut kokonaistuoksuun. Varsin hyvä!

Suutuntuma: Öljyisen notkea ja pippurinen.

Maku: Maku menee harvinaisen yksi yhteen tuoksun kanssa. Hedelmäistä sherryä, toffeeta ja edelleen joulumausteita; neilikkaa, inkivääriä, kanelia, vaniljaa... Jälkimaku on pippurinen ja täyteläinen. Glendronach tulee mieleen maustakin, mikä on erittäin hyvä asia. Blended-viskien huonot puolet loistavat poissaolollaan vielä enemmän kuin tuoksussa.

Loppuarvio: Oikein maukas blendi. Väitän että päihittää monta keskinkertaista mallasviskiä.

(edit. Tämä oli myös loistava sikariviski, polttelin tämän kaverina Oliva Serie V Belicoson ja toimi loistavasti.)

Päivän Biisinä Coverdale & Page - Pride And Joy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti