lauantai 29. marraskuuta 2014

Ron Pampero Aniversario & Ashton Cabinet Pyramid

Rommihammasta alkoi kolottamaan ja siihen hätään löytyi avuksi Ron Pampero Aniversario 40%, kaverinaan sikari Dominikaanisesta Tasavallasta, Ashton Cabinet Pyramid.

Pampero Aniversario-rommi tulee venezuelasta ja kuuluu enemmän viskeistään tunnetun Diageon omistukseen. Pamperon rommeja löytyy neljää eri laatua: vaalea Blanko, Especial, Aniversario sekä Seleccion 1938. Kaikkia rommeja paitsi Blancoa, kypsytetään QA-tammitynnyreissä vähintään kaksi vuotta riippuen sekoituksesta. (QA-Quercus Alba = White Oak)

Pamperon tuoksussa hyökkää ensin alkoholi, mutta se kesyyntyy nopeasti ja esiin tulee siirappisen pähkinäisiä aromeja. Tätä ympäröi hedelmäiset aromit, tumma suklaa ja vanilja. (Tästä tulee kyllä välitön yhteys toiseen venezuelalaiseen rommiin, Botucaliin..)
Maku on alkuun odotetun makea, sitten se kuitenkin onneksi hiukan "kuivahtaa" suussa ja esiin tulee hedelmäisiä, etenkin appelsiinin tai mandariinin aromeja. Suklaa ja pähkinäisyys ovat myös mukana makupaletissa. Muistini mukaan tämä menee aika lailla yksi yhteen venezuelalaisen Diplomatico Reserva Botucalin kanssa. En tiedä johtuuko tämä kyseisen maan makutottumuksista, vai mistä?
Karkkiahan tämä on, mutta hyvää sellaista. En tiedä miten ja kuinka paljon näitä rommeja maustetaan, mutta haluaisin uskoa, että tästä löytyvä hieno vaniljan aromi olisi sentään peräisin tynnyreistä.

Dominikaanisikarit ovat jääneet minulla jostain syystä vähän paitsioon ja se on harmi, sillä niistäkin löytyy hyviä merkkejä. Yksi parhaista on mielestäni Ashton ja otankin nyt kokeiluun siltä sen cabinet-sarjalaisen. Cabinet pyramid vetää ja palaa hienosti. Maku on alkuun mieto ja täyteläinen. Dominikaanisikareille tyypillinen "heinämäinen/yrttimäinen" aromi puuttuu. Herkullista maitokahvia, kevyttä pähkinäisyyttä ja aavistus kanelia. Ei pienintäkään häiritsevää sivumakua, tästä tulee itse asiassa mieleen kuuban lippulaiva cohiba.. Todella kermaista ja täyteläistä savua, mutta jos tätä jostain täytyisi syyttää, niin mietohan tämä on kuin mikä. Lisäksi makupaletti ei pysy loppuun asti kasassa, niin kuin parhaissa kuubalaisissa, vaan alkaa rönsyillä viimeistään puolivälissä. Hinta/laatusuhde on silti kohdallaan.

Hiukan pelotti jyrääkö tuhdimpi rommi sikarin, mutta se oli aiheetonta.. Aivan mahtava yhteismaku, siitä löytyy melkein pehmismäistä vaniljaa, sekä eksoottisia hedelmiä; mangoa, ananasta ja persikkaa.. Taustalla vielä hieno suklaakahvin aromi. Match made in heaven.

Päivän Biisinä Neal Schon - What You Want 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti