maanantai 24. marraskuuta 2014

Kierros Kerttulissa

Baarikierros viskien parissa on nykyään jostain syystä aika harvinaista herkkua. Äskettäin tällainen tilaisuus kuitenkin siunaantui ja Kerttulin Kievari oli luonnollinen määränpää.

Alkuun täytyy tunnustaa, että ennen kerttulia olin jo hieman "harjoitellut" maistelua, joten nuotit eivät ole hirveän tarkkaan analysoituja. Joskin tuskin ne sitä olisivat muutenkaan..

Ensimmäisenä hyllystä silmiini pomppasi Balvenie 17 yo Doublewood 43%. Tuoksu on hedelmäinen ja punaisen marjainen, hunajaakin löytyy. Taustalla on kuivaa maltaisuutta. Mausta löytyy hunajaista makeutta, kuivattuja hedelmiä ja pippurisuutta jälkimaussa.
Selvästi tuhdimpi ja ehkä myös maukkaampi kuin "pikkuveljensä" 12 yo doublewood.Toisena maisteluun pääsi Longrow Australian Red Shiraz 11 yo 53,7%. Tuoksu on alkuun kevyen turpeinen. Siinä tuntuu myös herkullisia kypsiä hedelmiä ja ehkä fariinisokeria. Turve ja hedelmäisyys yhdistyy hienosti. Maku on voimakkaampi. Turve iskee nyt kovemmin ja mukaan tulee pippurisia sävyjä. Hedelmäisyyttäkin löytyy kivasti. Mainio syysillan lämmittäjä!Kolmantena lasiin eksyi Bowmore 1992 Bordeaux Wine Cask Finish 53,5%. Tuoksu on herkullinen, tummia makeita marjoja, johon yhdistyy kevyttä savuisuutta. Savu tuo mieleen kaukaisesti märät poltetut vaahteran lehdet.
Maussa on portviinimäistä makeutta ja vaniljaa. Turve potkaisee jostain takaa mutta ei ole hallitseva tekijä. Kuiva mutta täyteläinen jälkimaku. Hyvää tavaraa.Päivän Biisinä Gary Clark Jr. - Numb


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti