keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Metsästysreissu 2014

Metsästysreissu kainuuseen on tältä vuodelta taas takana. Mukavaa oli vaikka pieniä koettelemuksiakin tuli vastaan.

Reissu enteili ongelmia kun Jyväskylän kohdalla alkoi satelemaan lunta. Olin reissussa kesärenkailla, joten tilanne laittoi hiukan miettimään.. Lunta riittikin sitten aina Iisalmeen asti, jolloin sade lakkasi. Olin ostanut pienriistaluvat Sotkamoon ja niiden piti alkaa seuraavana aamuna.
Aamu Sotkamossa koitti, yöllä oli alkanut satamaan ja maassa oli paikoin jopa 20-30 senttiä lunta. Taivaalta satoi vaan lisää moskaa vaakasuoraan..
Aamun ensimmäinen homma olikin sitten talvirenkaiden vaihto isäni autoon, että pääsin edes liikenteeseen. Ensimmäinen päivä meni innokkaana lumessa rämpiessä, muutamia lintuhavaintoja tuli mutten päässyt ampumahollille.
Seuraavana päivänä lumentulo viimein loppui. Lunta riitti kuitenkin edelleen runsaasti maassa, mikä teki liikkumisesta haastavaa, niin tiellä kuin maastossa. Nyt tuli kuitenkin jo onnistumisiakin, kun sain yllätettyä puusta lähtevän nuoren ukkometson. Metsoista tuli muutenkin paljon havaintoja toisin kuin teeristä, mutta saaliiksi niitä ei enempää siunaantunut.

Viimeisenä lintujahtipäivänä sama suunta jatkui, bongauksia tuli mutta ei ampumapaikkoja. Ilman koiraa kävelevänä karkoitin linnut lentoon yleensä jo melko kaukaa. Metsosta tuli kuitenkin hieno kruunu metsästyreissulle, mikä varmasti jää mieleen jo lumifiaskonsakin takia.
Reissun lopuksi hirviporukkamme aloitti myös hirvijahdin. Meillä oli hieman onneakin matkassa, kun vain neljän tunnin jahdin jälkeen saimme kaadettua uudelle hirvikoirallemme nuoren uroshirven. Tämä oli hieno lopetus jahtiviikolle.

Muuten metsästysloma kului tutuissa merkeissä mökillä majaillessa. Viime syksynä aloitettu saunaprojekti oli nyt valmis ja oli mahtavaa päästä päivän lumessa rämpimisen jälkeen löylyihin. Nuotiokokkailua harrastettiin joka päivä, menussa oli muun muassa hirvipataa ja kyyhkynrintaa sherrykermakastikkeessa. Kyyhkyt sain veljeltäni tulomatkalla ja hyvältä maistui kiitosta vaan!

Paluumatka etelään sujui onneksi mukavan aurinkoisessa ja kuivassa kelissä.

Päivän Biisinä Tom Petty & Heartbreakers - American Dream Plan B


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti