perjantai 24. lokakuuta 2014

Laphroaig Quarter Cask 48%

Viskiä taas pienen tauon jälkeen, ja savuista sellaista.

Laphroaig Quarter Cask kuuluu varmaan monien mielestä NAS-viskien parhaimmistoon. Tämä viski lanseerattiin paljon ennen varsinaista ikämerkitsemättömien viskien buumia, joten kyseessä ei ole mikään muotioikku, vaan hienosti ja huolella suunniteltu tuote.
Quarter Caskin maistelusta alkoi olla jo melkoisesti aikaa ja kun teki mieli savuista viskiä, niin päätinkin virkistää muistiani tämän osalta.

Väri: Vaalea kulta.

Tuoksu: Hedelmäinen, etenkin sitrusta, sitten aavistus makeaa tervaa ja ohraa. Pieni vaniljan kaiku taustalla. Savu ei hyökkää niin voimakkaasti kuin muistelin.

Maku: Suutuntuma on öljyisen roteva. Turve tulee nyt esiin voimakkaammin kuin tuoksussa. Miellyttävää tervaista savua, palvikinkkua ja sitruunaa. Jälkimaku on tuhkainen ja siinä on myös häivähdys vaniljaa.

Viski jättää lämpimän nuotion hehkun suuhun ja mitä pidempään se saa levätä lasissa, sitä enemmän siitä löytyy eri sävyjä. On tämä vaan loistava tuote sarjassaan! Tällä kertaa tästä tuli mieleen jotkut laphroaig cask strenght-versiot, mikä on hyvä asia.

Alkuperäinen ajatukseni oli polttaa myös jokin sikari tämän kanssa, mutta viskin rotevuus muutti suunnitelmani. Saattaa hyvin olla, että tällekin viskille voisi löytyä sopivan vahvuinen sikari kumppaniksi. Ja jos sellainen löytyy, niin siinä onkin sitten melkoisen tuhti setti, huh..

Päivän Biisinä Wynonie Harris - Dont´t Take My Whiskey Away From Me

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti