lauantai 20. syyskuuta 2014

Wemyss Malts Peat Chimney 8 yo & Oliva Serie O No.4

Jatketaan mysteerimaltaiden parissa, tällä kertaa vuorossa on Wemyss Malts Peat Chimney 8 yo 40%. Kaveriksi kokeillaan nicaragualaisen Olivan miedompaa osastoa, Serie O No.4.

Wemyss Malts on Edinburghissa toimiva yritys, mikä hankkii eri tislaamoilta mallasviskejä, joista tuotetaan single cask- ja blended malts-pullotteita. Tämä peat chimney kuuluu jälkimmäisiin ja pitäisi nimensä mukaan sisältää vähintään 8-vuotiaita, turpeisia mallasviskejä.

Peat Chimneyn väri on vaalea kulta. Tuoksussa tuntuu kuivaa tammea, vihreää omenaa ja mausteisuutta. Savuisuus on kevyttä ja tuntuu "likaisena" turpeisuutena. Tästä tulee mieleen enemmän benriach tai ardmore, kuin islayn tuotokset.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Todella mietoa vaniljaisuutta, kevyttä mausteisuutta, savuisuuden ollessa vahvempi kuin tuoksussa. Turpeisuus on nokista/tuhkamaista, eikä siis kovin täyteläistä. Mieleen tulee edelleen etenkin ardmoren traditional cask. Lyönkin melkein pääni vetoa, että tästä sekoitteesta löytyy ardmorea ja/tai benriachia..

Sekä tuoksua, että makua vaivaa yksi asia; tylsyys.

Oliva Serie O No.4 aloittaa hieman tukkoisesti, palaminen on tasaista mutta veto hieman tökkii. Veto onneksi paranee loppua kohti. Mausta löytyy maitokahvia, mausteita ja seetriä. Sikari on mieto tai korkeintaan keskivahva. Mieto maukas sikari, mikä sopii päivän ensimmäiseksi pötkyläksi.

Viskin ja sikarin "puut" löytävät toisensa. Viskin kuiva tammisuus ja sikarin seetrin aromi sopivat aika kivasti yhteen. Yhteismaussa myös viskin hento vanilja tulee paremmin esiin. Sikarin pieni mausteisuus sopii myös hyvin viskin kevyeen turpeisuuteen.

Hiukan heikoista lähtökohdista aloitettiin mutta näiden yhteiselo osoittautui kuitenkin suuremmaksi kuin osiensa summa.

Päivän Biisinä Jack White - Three Women






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti