perjantai 12. syyskuuta 2014

Joya De Nicaragua Red Toro

Joya De Nicaragua on vastanut ajan haasteisiin ja kysyntään, julkistamalla uusia sikareita hurjaan tahtiin verrattuna heidän aiempaan historiaansa. Uusimpana tulokkaana komeilee red-sarja. Ja kun Turun Tupakkakauppa oli taas hienosti ajan tasalla, otin maisteluun heiltä red-sarjan toron.

Joya De Nicaragua Red Torossa on hienosti kääritty kahvinruskea kääre. Kun tarkastelee sikarin jalkaa, siinä näkee, että sekoituksessa on käytetty kolmea erillaista lehteä: ensin vaaleaa, sitten todella tummaa ja lopuksi jotain siltä väliltä. Sekoitusta on varmasti mietitty ja haettu.

Sikari on melko työläs saada syttymään tasaisesti, mikä voi johtua myös sen koosta. Kun sikarin saa lopulta palamaan tasaisesti veto on hieno ja palaminen viivasuoraa.

Alkuun maku on aika tyypillistä nicaragualaista tuhtia tupakkaa, maitosuklaan ja paahdetun pähkinän aromit ovat päällimmäisenä. Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen suklaa syvenee ja mukaan tulee espresson sävyjä.
Väistämättä tästä tulee mieleen vain vähän aikaisemmin julkaistu ventus aurum, sekä maultaan että vahvuudeltaan, mikä on keskivahva tai vahva. ( Riippuen polttajasta..)

Sikari on kohtalaisen täyteläinen, mutta sitä vaivaa varsinkin aluksi pieni "metallinen" vivahde.
Tämä ja sikarin vahvuus vaativat avecilta makeutta, mitä löytyy portviinistä tai makeasta rommista. Viskeistä uskaltaisin kokeilla ehkä jotain todella sherryhirmu glendronachia. Espresso sopii myös varmasti hyvin.

Loppua kohti tämä alkaa ohittaa ventus aurumin varjon ja löytää oman paikkansa. Silti mietin, että onko näillä sikareilla siltikään ratkaisevaa eroa..

Tästä sikarista löytyy pähkinää, kahvia ja tuhtia tupakkaa hienolla tasaisella vedolla ja palamisella. Ei hienostelua, mutta taattua polttelunautintoa tuhdin sikarin ystävälle.

Päivän Biisinä Orange Goblin - Solarisphere
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti