lauantai 6. syyskuuta 2014

Finlaggan Old Reserve 40%

Välillä taas viskiäkin vuorossa. Finlaggan Old Reserve on yksityisen pullottajan, (Vintage Malt Whisky Company Ltd), tuottama singlemalt, jonka alkuperäinen tislaamo on pidetty salaisuutena. Monet kuitenkin arvailevat tisleen tulevan Lagavulinilta.

Väri: Vaalea kulta

Tuoksu: Aluksi blendimäistä makeaa "epäpuhtautta", sitten keltaisia hedelmiä ja raakaa banaania. Taustalta hyökyy miellyttävä turpeen ja savun aromi, johon yhdistyy salmiakkia ja aavistus mentholia.

Maku: Maku yllättää, tässä on tuoksuun nähden huomattavasti täyteläisempi ja isompi makumaailma. Muistuttaa kieltämättä aika lailla johdannossa mainittua rikosepäiltyä.. Hedelmäinen alku, sitten salmiakkia ja pehmeää tuhtia turvesavua, palvikinkkua. Tulee mieleen hiukan Schlenkerlan savuolut. Nuorihan tämä on kuin mikä, mutta huomaa kyllä että perustisle on laadukas.

Vaikea tapaus.. Hintalaatusuhteelta hyvä juoma, mutta ei tätä voisi suositella niille jotka etsivät suuria elämyksiä viskin maailmasta. Itse löydän tälle kyllä loistavan käyttötarkoituksen. Tämä on juuri sopiva pullo yömyssyksi metsästysreissulle, jolloin ei jaksa hifistellä vaan haluaa nautiskella perusasioista.

Päivän Biisinä Lightin´Hopkins - Ain´t Nothin`Like Whiskey


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti