sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

The Glenlivet Master Distiller´s Reserve & H.Upmann Magnum 48 EL 2009

Maistelussa tislaajamestarin reserviä Glenlivetiltä sekä kuubalaista rajoitettua erää H.Upmannilta vuodelta 2009.

Glenlivet Master Distiller´s Reserve on väriltään syvän kultainen. Tuoksusta löytyy uuniomenaa, toffeeta ja vaniljaa. Tuoksu on kuitenkin hieman sulkeutunut. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Mausta löytyy banaania, vaniljaa, kaurakeksiä ja pientä pippurisuutta. Jotenkin vaisu esitys kaiken kaikkiaan.

Glenlivetin perusversio 12 yo, on sellainen viski, että siitä tietää mitä odottaa ja mitä ei. Tältä taas odotin jotakin enemmän. En itse asiassa oikein ymmärrä koko tämän pullotteen funktiota, muuta kuin tietysti bisnesmielessä; saadaan ikämerkitsemätöntä viskiä markkinoille raflaavalla tarinalla.

H.Uppman Magnum 48 EL 2009 on hieman rujon näköisesti kääritty. Heti sytyttäessä sikari alkaa palaa epätasaisesti ja alkumaku on aika karkea. Hetken päästä maku hieman tasoittuu ja esiin tulee vahvan kahvin ja nahan aromeja. Yllättävän pippurinen ja vahva kuubalainen, sokkona maistellessa veikkaisin tätä varmasti nicaragualaiseksi. En oikein pidä tästä, täyteläisyys puuttuu.

No niin, molemmat olivat pieniä pettymyksiä, saas nähdä miten näille käy yhdessä..
Tämä on onneksi näitä positiivisia yllätyksiä. Sikarin karkeus pyöristyy viskillä ja siihen tulee paahdetun pähkinän ja mantelin aromeita. Sikari saa taas viskin vaniljaisuuden ja makeuden tulemaan mukavasti esiin. Oikein maistuva yhdistelmä.

Päivän Biisinä Blodwyn Pig - Sing Me A Song That I Know

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti