torstai 17. heinäkuuta 2014

Chimay Dorée Goud

Chimay on vanha tuttu belgi-olutjyrä. Tätä kyseistä Dorée Goud-versiota (4,8%) ei kuitenkaan ole ennen minun eteeni osunut, joten innolla kokeilemaan mistä on kysymys. Valmistuksessa on käytetty ohran lisäksi vehnää.

Väri: Samean kultainen, simamainen.

Tuoksu: Täysin erillainen kuin muissa Chimayssa mitä olen maistanut. Monivivahteisen hedelmäinen tuoksu; banaania ja persikkaa. Tulee mieleen jenkki-ipan tuoksu, mutta hienostuneempana.

Maku: Hiilihappoja on Chimaylle tyypillisesti vähän. Maku tuntuu alkuun hiukan ohuelta tuoksuun verrattuna. Hedelmät jäävät hieman piilottelemaan, mutta tulevat esiin enemmän makustellessa. Hedelmäisyyttä tukee mukavasti kevyt karamellimaisuus. Humalointi tuntuu loppumaussa hyvällä tavalla saippuaisena. Tässä tuli kyllä tehtyä pieni moka ja juotua tämä aavistuksen liian lämpimänä. Luulen että tämä olut avautuisi paremmin todella kylmänä.

Enpä olisi uskonut, että kun ostan Chimayta, ostan loistavan kesäoluen. Tässä sellainen silti on, kunhan muistaa jäähdyttää sen kunnolla.

Lopuksi ikävä uutinen musiikkimaailmasta. Pitkän linjan kitarasankari ja armoitettu bluesmies Johnny Winter on kuollut eilen Zurichissa 70-vuotiaana. R.I.P Johnny. Tähän liittyen luonnollisesti:

Päivän Biisinä Johnny Winter - Still Alive And Well

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti