torstai 31. heinäkuuta 2014

Auchentoshan 12 yo & Hoyo De Monterey LCDH Epicure De Luxe

Auchentoshanilta on tullut maisteltua jos jonkinlaista versiota, mutta jostain syystä tämä perus 12-vuotias on jäänyt väliin. Alkoon on ilmestynyt kätevä 0,2 litran puteli tätä tuotosta, joten riski koemaisteluun ei ole liian suuri.
Kaverina tälle on kuuban sikarimyyntiketju La Casa Del Habanolle varta vasten suunnattu Hoyo De Monterey Epicure De Luxe.

Auchentoshanin (40%) tuoksu on kevyehkö mutta täyteläinen. Siinä tuntuu toffeeta, appelsiinia ja hunajaa. Alkoholi puskee hiukan esiin taustalla.
Suutuntuma on myös kevyt mutta silti öljymäisen notkea. Maussa tuntuu vaniljaa, appelsiinia ja kypsää omenaa. Loppumaku on kuiva ja lyhyt.
Niin sanottu "perusviskin" makumaailma, tyyliin Glenfiddich 12 yo ja Glenlivet 12 yo, mutta enpä muuta odottanutkaan tältä.

HDM Epicure De Luxen veto on hyvä mutta palaminen on alkuun hieman epätasaista. Maku on paahteisen pähkinäinen ja aavistuksen pippurinen. Hetken päästä mukaan tulee maitosuklaan aromeja ja kahvia. Tämä sikari on vahvempi kuin hoyot yleensä, mutta silti täyteläinen.

Yhteistyö näillä kahdella ei toimi. Vahvempi sikari jyrää hennomman viskin ja viskistä korostuu lähinnä alkoholin maku. Jotain vaniljan sävyjä yhteismausta löytyy mutta sekin hyvin hennosti. No, aina ei voi onnistua.

Päivän Biisinä Robert Plant & Alison Krauss - Rich WomanEi kommentteja:

Lähetä kommentti