perjantai 13. kesäkuuta 2014

Ron Varadero 7 yo & Macanudo Serie 1968 Corona

Maistelussa kuubalainen rommi ja kaverina sikari dominikaanisesta tasavallasta.

Ron Varadero 7 yo kuuluu kuubalaisiin, huokeisiin perusrommeihin. Sitä en osaa sanoa onko tämä myös paikallisten asukkaiden mielipide, vai löytyykö heille vielä omat halpisromminsa.
Sen verran tästä on kokemusta, että mieleen on jäänyt varsin hyvä hinta/laatusuhde.

Ron Varaderon tuoksussa tuntuu aluksi alkoholisuutta ja melkein liuotinmaista makeutta. Sitten esiin tulee mukavampia sävyjä, kuivattuja hedelmiä ja fariinisokeria. Tuoksussa on jotain samaa kuin bourboneissa.

Yllättävän pehmeä maku, joskin hieman ohut. Mausta löytyy aavistus vaniljaa ja kuivattuja hedelmiä kuten persikkaa ja aprikoosia. Jälkimaku on kuiva ja lyhyehkö. Helposti juotava perusrommi, mikä ei tarjoa mitään ihmeellistä, mutta toimii hyvin varsinkin kahvin tai espresson kanssa.

Macanudo on tai ainakin oli jossain vaiheessa yhdysvaltain myydyin sikarimerkki. Dominikaani-sikariksi tyypillisesti se on usein hyvin mieto maultaan. Aiemmin maistamani Macanudot ovat olleet juuri tällaisia. Tämä minulle uusi 1968-sarjalainen vaikuttaa tummalla käärelehdellään hiukan vahvemmalta tapaukselta.

Aavistus osui oikeaan, maku on vahvahko, missä maistuu voimakkaasti paahdettu kahvi ja pähkinä. Makea tumman suklaan aromi tuntuu myös taustalla. Lopullista makua jää vaivaamaan täyteläisyyden puute, mutta ihan hyvä esitys silti. (Jahas, jälkitutkimus paljastaa vahvuuden syyn: sikarissa on tupakkaa myös nicaraguasta ja hondurasista..)

Yhteismaku toimii oikein mukavasti. Sikari korostaa rommin vaniljaisia aromeita ja rommi vastaavasti sikarin kahvin aromeja. Siis oikein hyvä parivaljakko.    

Päivän Biisinä Pink Cigar - Blues To Bed

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti