lauantai 26. huhtikuuta 2014

Negroni & Flor De Nicaragua Ventus Aurum (Joya De Nicaragua)

Tällä kertaa sikari-uutuus nicaraguasta sekä kesäinen klassikkodrinkki.

Olin kyllä maistellut negronia jo vuosia sitten.. (Tämän klassikko-cocktailin historia ja ohje löytyy täältä.) Mutta täytyy myöntää, että palasin aiheeseen vasta taannoin Anthony Bourdainin ohjelman myötä. Tämä elämäntapa-intiaani tapaa nautiskella kyseistä drinkkiä kaikkien maailman metropolien terasseilla ja sekös pistää katsojaa vitutt..., ei kun janottamaan!

Negronin maku on mukava yhdistelmä ginin kuivuutta, vermutin makeutta ja katkeron mausteisuutta. Appelsiini antaa vielä mukavan hedelmäisen säväyksen. Jos kuulut joukkoon, jonka mielestä alkoholin maku pitää peittää, niin älä edes vaivaudu.. Tämä on drinkki onkin sellainen, mistä ensin ajattelee: hyi vittu ja heti perään: ai saatana kun on hyvää! Siihen se katkeron salaisuus perustuukin.

Joya De Nicaragua on lanseeranut muutamia uutuus-sikareita viime aikoina ja niitä on ollut vaikea löytää euroopasta. Onnekseni Turun Tupakkakaupalla on hyvät suhteet sinne päin ja pääsin maistelemaan näitä uutuuksia, joista tällä kertaa vuorossa on Ventus Aurum.

Ventus Aurum aloittaa vahvasti, erittäin voimakkaalla maulla. Palaminen ja veto ovat täydellisiä. Maku on paahteinen ja tumma, missä tuntuu pähkinää ja laadukasta vahvaa kahvia. Hieno vahva, mutta täyteläinen esitys Joya De Nicaragualta.

Ja sitten kokeilemaan näiden yhteiseloa. En ole juurikaan testaillut sikareita drinkkien kanssa, lukuun ottamatta tietysti pakollista rommicolaa, joten tässä olisi vielä paljon tutkittavaa.
Ei hassumpi yhdistelmä, vermutista tuleva makeus komppaa kivasti sikarin kanssa ja pinnalle jää sokeroidun appelsiinin aromi. Tämä voi olla vahvasti fiiliskysymys, toisessa tilanteessa tämä ei ehkä maistuisi näin hyvin. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan cocktaileja sikarin kanssa, varsinkin kesäaikaan.

Päivän Biisinä Lightin´Hopkins - Gin Bottle Blues

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti