tiistai 22. huhtikuuta 2014

Buffalo Trace & Montecristo No.4

Tällä kertaa luvassa konsensusta sikarin ja viskin muodossa. Suuri ja mahtava yhdysvallat hakee yhteistä säveltä pienen mutta sisukkaan kuuban välillä. En kyllä itse enää tiedä onko kylmän sodan aikainen muinaisjäänne nimeltä kauppasaarto, nykyisin hyvä vai huono asia kuuballe..

Buffalo Trace on minulle uusi bourbon-tuttavuus. Tuoksu on hedelmäinen mutta ohuehko. Siinä tuntuu aavistus vaniljaa, toffeeta ja aivan kuin jotain marjaa kuten vadelmaa. Bourbonin "perustuoksu" on aika hillitty.

Marjat tuntuvat maussakin, vadelman makeutta ja lakkojen kirpeyttä. Suutuntuma on ohuehko niin kuin tuoksukin, mutta pehmeä. Jälkimaku on aavistuksen pippurinen ja vaniljainen.
Aika "diplomaattinen" bourbon, tämä ei jyrää päälle vaan on mukavan pehmeä ja turvallinen.

Sikarina on tällä kertaa yksi suosituimmista kuubalaisista, Montecristo No.4. Olen huomannut aiemmin, että jenkkiviskien kanssa toimii usein parhaiten maduro-tyyppinen sikari. Sellaista ei ole nyt käsillä mutta kokeillaan tällä.
Sikari palaa ja vetää hyvin. Alku on yllättävän vahva, mustaa kahvia ja pippuria. Sitten maku alkaa tasoittua ja mukaan tulee tummaa suklaata. Tässä tuntuu jopa bolivarin tyylistä vahvuutta ja maanläheisyyttä, mikä hiukan yllättää mutta ei ole huono asia.

Ja sitten sitä konsensusta.. Nyt jää kyllä jenkki hiukan jalkoihin.. Monten vahvuus pääsee nyt liikaa niskan päälle ja varsinaista harmoniaa ei pääse syntymään. Jonkin verran syntyy pähkinäisiä sävyjä mutta se ei riitä pelastamaan tätä liittoa.

Montecriston ärhäkkyys yllätti, en ole hetkeen poltellut no.4:sta ja muistikuvani oli hieman toisenlainen. Tämä sikari kyllä varmasti vielä paranee jos sitä kesyttäisi vuoden tai pari humidorissa. Sekä sikari, että viski olivat hyviä mutta yhteiselo ei toiminut. Lisään tähän postaukseen jossain vaiheessa kokeilun Buffalo Tracesta jonkin maduro-sikarin kanssa. Sen tämä bourbon ehdottomasti ansaitsee.

Päivän Biisinä The Band - Up On Cripple Creek1 kommentti:

  1. Bourbon ja sikari kuulostaa kyllä hyvältä. Mökillä toimi mainiosti nuotion ääressä halpis maku sigge (Backwoods) ja Booker's Bourbon, saatika sitten kunnon sikari.

    VastaaPoista