torstai 10. huhtikuuta 2014

Brugal 1888 & Rafael Gonzales Petit Pyramides Edicion Regional Alemania Exclusivo Germany 2013

Tällä kertaa jutustelua rommeista, sikareista, sekä erään siirtolaisen matkasta espanjan kautta kuubaan ja edelleen dominikaaniseen tasavaltaan.


Andrés Brugal oli siirtolainen espanjan kataloniasta. Hän muutti kuubaan santiago de cuban kaupunkiin 1800-luvun puolivälissä, missä hän oppi rommin valmistuksen. Muutettuaan myöhemmin dominikaaniseen tasavaltaan hän aloitti rommin tuotannon siellä. Brugalin ensimmäinen tumma rommi esiteltiin vuonna 1888. Vuodesta 1920 lähtien kaikki rommit kypsytettiin tammitynnyreissä.

Brugal 1888 on sekoitus 5-14 vuotiaista tisleistä, joita on kypsytetty kevyesti paahdetuissa amerikkalaisessa tammitynnyreissä. Tämän jälkeen rommi on vielä loppukypsytetty sherrytynnyreissä.
Tuoksu on hienostunut ja tumman hedelmäinen. Siinä tuntuu myös bourbonmaista vaniljaisuutta ja taustalla yrttisyyttä.
Maku on aluksi makea, siitä löytyy rusinaa, toffeeta ja vaniljaa. Tammi tuntuu kuivan tyylikkäästi jälkimaussa samoin "ruohomainen" yrttisyys.

Rafael Gonzales Petit Pyramides Edicion Regional Alemania Exclusivo Germany 2013. Tämä nimihirviö tarkoittaa erityisesti tiettyä maata tai maanosaa varten tehtyä kuubalaista sikaria, tässä tapauksessa kohdemaana on saksa ja merkkinä Rafael Gonzales. Nämä erikoiserät tuovat aina hauskaa vaihtelua kuubalaisten perusvalikoimaan.

Tämä sikari vetää ja palaa hienosti. Upeaa paksua savua, mikä on täynnä paahdettua pähkinää, kahvia ja  maitosuklaata. Todella tuhti ja täyteläinen suutuntuma. Rafael Gonzalesille tyypilliset maut löytyvät mutta vielä täyteläisempinä kuin normaalisti.

Yhdessä rommin ja sikarin maku tulee hieman erikoiseksi. Rommista esiin tullut yrttisyys/heinämäisyys korostuu, mikä jotenkin ohentaa sikarin makua. Hetken päästä esiin tulee kuitenkin myös karamellimaisia aromeja. Yllättäen näiden yhteismausta tulee mieleen joidenkin dominikaani-sikarien aromi, etenkin Griffins ja AVO tulevat mieleen. Tämän rommin kanssa voisikin paremmin toimia jokin oman maansa edustaja, täytyykin kokeilla.. Ei silti huono yhdistelmä, joskin erikoinen.

Päivän Biisinä Zakia Hooker - Stones In My Passway


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti