maanantai 31. maaliskuuta 2014

Porto Niepoort Ruby & Cuaba Tradicionales

Uutta portviiniä maistelussa ja kaverina hassunhauska kuubalainen sikari.

Hassunhauskalla viittaan tämänkertaisen sikarin, Cuaba Tradicionalesin erikoiseen muotoon. Sikari on kuin suoraan Mikki Hiiren vihollisen, Sikari-Sakarin kokoelmista repäisty.
Tälläisiä erikoisen muotoisia sikareita kutsutaan yleisnimellä figurado. Käsittääkseni tälläiset mallit olivat suosiossa etenkin 1800-luvulla ja vuosisadan vaihteessa. Varsinaista käytännön syytä en ole tälle muodolle keksinyt, mutta se voi olla vaikkapa todiste käärijän ammattitaidosta.

Niepoortilta olen maistellut aiemmin heidän vintage portiaan ja se oli oikein makoisaa. Niepoort Rubyn tuoksu on muhkean mansikkainen, lisäksi löytyy raikasta mustikkaa ja kevyttä yrttisyyttä. Maku on hillomaisen makea, missä maistuu metsämarjahillo ja lopussa hiukan yrttisyyttä. Oikein maukas portviini.

Cuaba Tradicionales syttyy vaivalloisesti ilmeisesti juuri omalaatuisen muotonsa takia. Hetken palamisen jälkeen veto hieman paranee. Aika perinteistä kuubalaista tupakkaa, maitokahvia ja pähkinää. Maussa tuntuu pieni "metallinen" vivahde, siksi maku ei ole kovin täyteläinen. Loppua kohti metallisuus jää taustalle ja maku tasoittuu. Ei mikään ihmeellinen sikari kuubalaisella mittapuulla.

Yhdessä homma näköjään toimii. Sikarin pienet säröt maussa korjaantuvat makealla portilla. Portin vahva maku jopa hieman jyrää vaisumman sikarin. Silti hyvä jälkiruoka aterian jälkeen.

Päivän Biisinä - Rolling Stones - All Down The Line

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti