lauantai 1. maaliskuuta 2014

Rum Malecon 12 YO & Por Larranaga Panatelas

Tällä kertaa maistelussa on panamalainen Malecon 12 yo rommi ja sikarina kuubalainen Por Larranaga Panatelas.

Malecon 12 yo on minulle uusi tuttavuus, aikaisemmin olen maistanut panamalaista rommia ainoastaan Plantationin pullotteena. Alkutuoksu on esanssinen ja alkoholi puskee hiukan läpi. Sitten tuoksu tasoittuu ja esiin tulee karamellisoituja omenia ja päärynöitä sekä vaniljaa.
Aika sulkeutunut tuoksu kaiken kaikkiaan.
Maku on aluksi kuiva, jopa lääkemäisen kuiva. Makeus tulee esiin keskivaiheilla ja jää lyhyeksi, ennen kuin maku kuivahtaa kadoksiin. Makeuden kohdalla tuntuu kuitenkin aavistus toffeeta.
Etiketti sanoo, että "cubanstyle" rommi, no ainakin yhtäläisyyttä löytyy esimerkiksi havanna club 7:aan paljonkin. Kahdentoista vuoden kypsytysikään uskokoon ken tahtoo..

Por Larranaga Panatelas palaa ja vetää loistavasti. Maku on aluksi mieto, maitokahvia ja pähkinää. Lisäksi löytyy mukavaa mausteisuutta kaakaojauheen ja kanelin muodossa. Jos tässä on jo kokonsakin puolesta, ollut tarkoitus tehdä sikari naisille, niin hienosti on onnistuttu! Tämä on herkullinen ja hienostunut pötkö missä maut ovat hyvin tasapainossa.

Tämä sikari saa rommin maistumaan paremmalta. Rommin maku pehmenee ja esiin tulee sokeroidun appelsiinin aromeja, rommissa piileskelleet hedelmät tulevat nyt esiin hienosti. Lisäksi näiden yhteistyöstä syntyy vaniljaisia aromeja. Hyvä yhdistelmä ja kun otin vielä kaveriksi espresson, niin oltiin jo todellisen herkun äärellä.

Päivän Biisinä Van Halen - PanamaEi kommentteja:

Lähetä kommentti