keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Glenmorangie Lasanta & Romeo Y Julieta Churchill

Tällä kertaa maistelussa on Glenmorangie Lasanta sekä sikarina kuubalainen Romeo Y Julieta Churchill. Lasantan kohdalla olen jo pitkään odottanut testaamista sikarin kanssa. 
Tämä johtuu Whisky Magazine-lehden numerosta 7/2008. Siinä toteutettiin mielenkiintoinen sokkotesti, missä kokeiltiin eri juomien yhdistämistä sikarin kanssa.
Testisikarina toimi kuubalainen Montecristo Edmundo. Testijuomina oli muun muassa mallasviskejä, rommeja, grappaa, konjakkeja, armanjakkia ja bourbonia.
Voittajaksi selviytyi lopulta Hine Cigar Cognac ja vain pisteen perässä Glenmorangie Lasanta.

Glenmorangie Lasantan 46% tuoksusta löytyy kuivattuja hedelmiä, toffeeta ja nougatjäätelöä. Maku on aluksi makean hedelmäinen, mutta kuivuu nopeasti mausteisena ja aavistuksen vaniljaisena pois.
Alkuperäinen bourbon-tynnyrikypsytys tuntuu hyvin yhdistyneen sherryviimeistelyn kanssa. Tasapainoinen ja maukas viski, joskin tasapainoinen voi tietysti tarkoittaa myös tylsää jollekin..

Romeo Y Julieta palaa tasaisesti ja vetää hyvin, mikä on hyvä koska churchill-kokoluokan yleinen kompastuskivi on yleensä huono veto, varsinkin kuubalaisissa..
Maku on mieto tai keskivahva ja siinä maistuu mukavasti maitokahvi- ja suklaa. Edetessä rungosta löytyy hiukan potkuakin, joten maku ei mene liian tylsäksi. Laadukas ja maukas sikari, mikä sopii aloittelijallekin.

Lehden testissä käytetty Montecristo Edmundo, on sikarina särmikkäämpi kuin Romeo Y Julieta Churchill ja sen huomaa. Lasanta hiukan jyrää sikarin kuivalla hedelmäisyydellään. Itse asiassa peruspullote Glenmorangie 10 yo, voisi toimia paremmin bourbon-viimeistelyllään.
Yhdistelmä ei ole kuitenkaan huono, varsinkin kun viskiin lisää tilkan vettä, silloin siinä maistuu vaniljaa, pähkinää ja kuivahedelmiä. Ei kuitenkaan täydellinen pari. Täytyykin hommata pitkästä aikaa Edmundoja ja testata uudelleen..

Päivän Biisinä Linda Ronstadt - Tumbling Dice
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti