sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port 2001 & San Cristobal De La Habana El Principe

Palataanpa taas portviinien pariin Smith Woodhousen alkostakin löytyvällä pullotteella. Sain tämän lahjaksi ystävältäni, (kiitos Juha), ja valinta oli hyvä, sillä en ole aiemmin tähän merkkiin törmännyt.
Sikarina tälläkin kertaa pienempää kuuban osastoa, nimittäin San Cristobal De La Hababa El Principe.

Smith Woodhouse Late Vintage Port on valmistettu vuonna 2001 ja pullotettu 2005. Sen tuoksu on hillomaisen makea, mistä löytyy ylikypsiä tummia marjoja sekä viikunaa. Löysin tuoksusta myös aavistuksen hunajaa..
Maku on makea ja siitä voi maistaa kuivattuja hedelmiä, kuten luumuja. Myös kypsä viikuna, hunaja ja vanilja tuntuvat jälkimaussa. Herkullinen portviini.

El Principe on kuubalaisen San Cristobal De La Habanan pienintä osastoa. Joitakin pöllejä olen tältä merkiltä polttanut ja koskaan merkki ei ole jättänyt täysin kylmäksi. San Cristobal vetää ja palaa hyvin. Maku on keskivahva tai miedohko. Mausta löytyy paahdettua kahvia ja pähkinää, loppumaku on mausteinen. Tämä sikari paranee varmasti vanhetessaan humidorissa muutaman vuoden.

Tämän portin makeus sopii loistavasti yhteen sikarin paahteisen maun kanssa. Sikarin maku kuivattaa hieman portviiniä mikä ei ole huono asia tällä kertaa. Yhdistelmä saa aikaan hiukan kuivempia hedelmäisiä makuja, jotka toimivat hyvin.

Päivän biisinä: Blind Melon - No Rain
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti