torstai 5. joulukuuta 2013

Joya De Nicaragua CYB & Malmgårdin Panimo Huvila Arctic Circle Ale 7,3%

Tällä kertaa ajattelin testata Nicaragualaista Joya De Nicaragua CYB-sikaria jonkun luonteikkaan talvioluen kanssa.

Kaveriksi valikoitui Malmgårdin Panimon Arctic Circle Ale. Internet-tiedustelun perusteella odotettavissa olisi omaperäinen olut, saa nähdä kuinka yhteistyö sikarin kanssa sujuu.

Arctic Circlen tuoksu on varsin varovainen, hedelmäisyyttä ainakin löytyy ja leipämäistä mallasta. Lisäksi aavistus lakritsaa.

Maku on hedelmäinen, mihin sekoittuu havun aromeja. Maku on yllättävän lattea, voi olla että juon tätä liian kylmänä, jolloin maut suoristuvat tai sitten on muuten vaan huono maistelupäivä..

Joya De Nicaragua on yksi vakiomerkeistäni. Jokin aika sitten heidän perussarjansa sai lisäystä kun sikariekspertit Jose`Blanco sekä Joya De Nicaraguan omistaja Alejandro Cuenca löivät viisaat päänsä yhteen.

He loivat uuden sikarimallin Ecuadorilaisesta, Dominikaanisesta ja Nicaragualaisesta tupakanlehdestä, mikä sai nimekseen Cuenca Y Blanco. Tämä nimi oli jo rekisteröity, joten se vaihdettiin CYB:ksi.

Tämä CYB edustaa kokoa toro suprema. Palaminen on aluksi aavistuksen tiukkaa, mutta paranee edetessään.
Maku on mieto tai keskivahva, siitä löytyy maitokahvin ja nahan sävyjä, sekä paahdettua pähkinää jälkimaussa.

Näiden yhteismaku jää laimeaksi. Oikestaan minkäänlaista kanssakäymistä oluen ja sikarin välillä ei tapahdu, ensin maistuu olut, sitten sikari ja se siitä..

Kyllähän näitä keskenään voi nauttia, mutta mitään suurta makujen sinfoniaa ei kyllä nyt syntynyt.

Päivän Biisinä Micke Bjorklof & Blue Strip - Gumbo Mama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti