keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Diplomatico Reserva Botucal & Bolivar Royal Coronas

Mikä olisi parempi kaveri Venezuelalaiselle rommille, kuin sikari mikä on nimetty Venezuelassa syntyneen vapaustaistelija Simon Bolivarin mukaan?  

No ei mikään, eli tällä kertaa luvassa Kuubalainen robusto-klassikko Bolivar Royal Coronas sekä Diplomatico Reserva Botucal-rommi.

Diplomaticon tuoksu on karamellimaisen makea. Esiin tulee sokeroitua appelsiinia, paahdettua mantelia sekä suklaatryffeliä. Upea tuoksu.

Maku tuntuu sulavan suuhun, rakenne on tuhdin makea mutta tyylikäs. Mausta löytää appelsiinia, suklaata ja vaniljaa. Todella maukas rommi.

Bolivar Royal Coronas on komeasti kääritty hiukan box-pressed, (neliskanttinen), -tyylinen sikari. Ensimaku on vaikuttava, kuten aina Bolivareissa. Mausta löytyy tuhtia espressoa, nahkaa ja miltei palaneen paahdettua pähkinäsuklaata. Veto on täydellinen kuten palaminenkin. Tuhdin täyteläinen makumaailma, jossa kaikki on kohdallaan. Kuubalaista sikaria hienoimmillaan mutta ei aloittelijoille..

Nyt soivat enkelikuorot! Makea rommi suorastaan imaisee vahvan, täyteläisen sikarin maut kuin kaarnalaivan koskeen.. Suuhun muodostuu valkosuklaan ja paahtovanukkaan makuja, tasapaino on loistava.

Rommin appelsiinimaisen makeat vivahteet yhdistyvät sikarin tuhtiin suklaan aromiin, lopputuloksen muistuttaen lähes fazerina-suklaata. Tämä on parhaimpia yhdistelmiä mitä olen maistanut, suosittelen vahvasti. Tähän jos vielä hyvän espresson yhdistäisi, niin sitten se  olisi jo laitonta, ainakin Päivi Räsäsen mielestä..

Päivän biisinä The Beatles - Day In The Life
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti