perjantai 29. marraskuuta 2013

Paprikapossua, Paistettua Riisiä ja Mango-Mustapapusalsaa

Alkoi tässä pimeänä marraskuun iltana tehdä mieli jotain Kuuba-Meksiko-Espanja-osaston sapuskaa. Jos edes mahalaukun kautta saisi jotain valoa tähän synkkyyteen!

Citymarketin hyllyllä oli kuin noiduttuna juuri sopivan kokoinen köntti porsaan ulkofilettä. Vielä muutamat muut satunnaiset ainekset kassiin ja eikun säveltämään..

Jonkinlaista ajatusta toki oli kun lähdin kokkaamaan, mutta lopputulosta kohti mentiin kyllä vahvasti näppi kautta suutuntumalla. Tälläinen hässäkkä siitä lopulta tuli ja itse olin oikein tyytyväinen:

Mango-Mustapapusalsa

- 1 kypsä mango
- 1 punasipuli
- 1 paketti mustapapuja
- nippu tuoretta korianteria
- 1 limen mehu
- suolaa ja mustapippuria
- 2 paahdettua tomaattia

Paprikapossu

- porsaan ulkofile
- muutama säilötty, kokonaisena paahdettu suippopaprika (löytyy esim Lidlistä)
- 4-6 valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria
- jotain vahvaa juustoa; valkoinen cheddar, manchego, parmesaani tms.

Paistettu Riisi

- 1,5 dl jotain pitkäjyväistä riisiä
- 1 vihreä paprika
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tomaattimurskaa
- loraus kana- tai kasvislientä
- suolaa ja mustapippuria

Laita uuni 200 asteeseen ja paahda siellä neljään osaan pilkotut tomaatit, possuun menevät valkosipulit ja paprikat noin 7 minuuttia. Pirskota hiukan oliiviöljyä tomaattien ja valkosipulien päälle.

Soseuta paprikat ja paahdetut valkosipulinkynnet, lisää suolaa ja mustapippuria. Laita sose sen jälkeen siivilään ja anna ylimääräisen nesteen valua pois. Nesteen valuttua lisää soseeseen juustoraaste.

Pilko mango, punasipuli ja korianteri pieneksi ja laita kulhoon. Lisää huuhdellut mustapavut, limenmehu, suola ja mustapippuri. Lisää paahdetut tomaatit mukaan  ja sekoita.

Avaa possun ulkofile levyksi, (ohjeita löytyy mm. youtubesta kun laittaa hauksi: butterflying meat).
Heitä fileen pinnalle hiukan suolaa ja mustapippuria.
Levitä fileen pinnalle juusto-paprika-valkosipuliseos.
Kääri file pötköksi ja sido se paistilangalla, (ohjeita tähänkin löytyy youtubesta..). Hiero pintaan  suolaa ja mustapippuria.
Paista pötköstä pinnat kiinni pannulla missä on: oliiviöljyä, voita ja pari valkosipulinkynttä.
Laita file 150-200 asteiseen uuniin sisälämpömittarin kanssa. Ota uunista kun lämpötila näyttää 60-65 astetta.

Paahda miedolla lämmöllä pannulla riisi, vihreä paprika, puna- ja valkosipuli. Kun seos ottaa hiukan väriä, lisää noin kaksi desiä tomaatimurskaa ja kana/kasvislientä.
Anna seoksen pulputella rauhassa niin, että riisi kypsyy ja maut tasoittuvat.

Kun otat possun uunista, niin kaada paistonesteet riisin joukkoon. Se antaa riisille viimeisen silauksen.
Anna lihan hiukan vetäytyä. Laita lautaselle riisiä ja mango-papusalsaa ja lopuksi päälle kunnon siivut possua.

Päivän Biisinä Fun Lovin`Criminals - Loco













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti