keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Old Worthy Scottish Pale Ale

Alkon hyllystä osui silmiini tälläinen uutuus. Mielenkiintoni heräsi jo kun näin pullon kyljessä minulle täysin uuden termin: "Scottish Pale Ale". Vielä enemmän se heräsi kun huomasin, että tuote valmistetaan Skyen saarella, missä valmistetaan myös yhtä suosikkiviskiäni Taliskeria.

Ymmärsin niin, että osa tähän olueen käytetystä ohrasta savustetaankin kevyesti Taliskerilla. Lisäksi tämän valmistukseen on käytetty vehnää ja hunajaa.

Old Worthy Scottish Pale Alen (5%) tuoksussa tulee ensin esiin todella mieto savun aromi. Sitten tuntuu makeahkoa mallasta sekä aavistus sitrusta ja hunajaa.

Maussa tuntuu ensimmäiseksi hyvin mietoa savua, kuin  joku lämmittäisi  rantasaunaa koivuhaloilla. Sitten kaurakeksimäistä makeutta ja sitrusmaista kirpeyttä. Jälkimaku jää vaisuksi.

Savua kovasti mainostettiin mutta kovin vaisuksi se lopulta jäi.. Tässä voisi rohkeammin käyttää savustettua mallasta ja pale ale-tyyppisiä humaloita, lopputulos olisi mielenkiintoinen. Mutta kyllä tätäkin tuotetta voi mielellään siemailla Taliskerin kaverina.

Päivän biisinä Captain Beefheart & His Magic Band - Diddy Wah Diddy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti