torstai 17. lokakuuta 2013

Cockburn`s Fine Tawny Port

Luvassa isoäidin rusinasoppaa.

Tämänkertainen portviinimme kuuluu luokkaan tawnyt. Tawnyt tehdään useista eri rypälelajeista ja kypsytetään pienissä tynnyreissä vähintään 3-5 vuotta. Väriltään ne ovat kellanruskeita ja mitä vanhempia sitä tummempia.

Cockburn`s Fine Tawny Port kuuluu nuoriin massa-tawnyporteihin, mikä näkyy sen vaalehkosta väristäkin.

Tuoksussa tuntuu rusinaa, eucalyptusta, tummia marjoja. Maku on yllättävän kevyt portviiniksi, ensipuraisu on ohut, sitten tulee rusinasoppaa, jälkimaku lievän alkoholinen ja mausteinen.

Polttelen tämän kanssa Rafael Gonzales Corona Extran. Cocksburn`s Fine Tawny Port hieman ujostelee tätä paritanssia, sen osuus jää myötäilijäksi tähän maukkaaseen sikariin nähden.
Portin maku muuttuu miltei marjamehun ohueksi ja sikari ei saa kunnon vastusta. Yhteistä makumaailmaa ei oikein löydy.

Nyt on viety rusinatkin sopasta, laihaksi jäi..

Päivän biisinä Jethro Tull - No Lullabye



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti