sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Bolivar Coronas Junior & Benriach Curiositas 10 YO

Luvassa vahvaa sikaria ja epätavallista savuviskiä.

Kuubalainen sikarimerkki Bolivar on saanut nimensä Venezuelaiselta vallankumoustaistelijalta Simon Bolivarilta. Bolivaria pidetään yleisesti yhtenä voimakkaimmista Kuubalaisista sikareista.
Bolivarin makumaailma jakaakin harrastajia, osalle se on suurin piirtein parasta mitä Kuuba voi tarjota ja toisille taas maku on liian erikoinen ja vahva. Bolivarin käärelehden väri poikkeaa muista Havannalaisista oliivinvihreällä sävyllään, en osaa sanoa kuinka paljon tämä vaikuttaa sen makumaailmaan.

Bolivar Coronas Juniorin veto on hyvä ja palaminen tasaista. Alkumaku on voimakas mutta täyteläinen. Vahvaa kahvia, nahkaa, syksyistä metsää sienineen ja maatuvine lehtineen. Aavistus myös tummaa suklaata. Varsin herkullinen pötkö.

Benriach tulee Skotlannista Speysiden alueelta. Alueelle ei ole tyypillistä, että viski on savuista, siispä voidaan sanoa, että Benriach on alueelle epätavallinen tislaamo. Toki muillakin Speysiden tislaamoilla on kokeiluja savuisen viskin suhteen.

Benriachin tuoksu on kevyen hedelmäinen. Savu hiipii hiljalleen esiin, mutta jää aika varovaiseksi.  Maku on ensin voimakkaan savuinen, mistä löytyy nokea, sitten savumakrillia. Aavistuksen makea, kevyen hedelmäinen ja pippurinen loppumaku. Viimeinen silaus puuttuu, savu jää hiukan ulkopuoliseksi, harmonia ja täyteläisyys puuttuu.

Viskissä ei oikein riitä runkoa käymään tämän sikarin pariksi. Viskin savuisuus muuttuu jopa hieman petroolimaiseksi kun se pääsee kosketuksiin sikarin savun kanssa.
Jälkimaussa kuitenkin syntyy mukavia toffeemaisia sävyjä. Ei kuitenkaan match made in heaven, niin sanotusti..

Päivän biisinä Canned Heat - Rollin´and tumblin´


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti