keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Baarikierros

Luvassa karmea paljastus sekä maukkaita juomia.

Asun Turussa. Siinä se karmea paljastus! Olen kylläkin muuttanut tänne muualta ja olen pyrkinyt säilyttämään alkuperäisen murteeni kohtalaisella menestyksellä.

Turku on ehdottomasti mainettaan parempi kaupunki. Täällä on sopivasti kaikkea; taidetta, kulttuuria, urheilua ynnä muuta. Ainoa miinus minulle täällä oikeastaan on vain metsästysmahdollisuuksien puute.

Turusta löytyy loistavia pubeja ja minulle on valikoitunut niistä muutama suosikki. Pitkästä aikaa pääsin pienelle kierrokselle tutkimaan mitä uutuuksia niihin oli ilmestynyt.

Aloituspaikkana:

Ravintola Kerttulin Kievari, Kellonsoittajankatu 3-7.

Tämä pieni pubi on useimmalle Turkulaisellekin tuntematon, sillä se ei juuri pidä meteliä itsestään. Kanta-asiakkaita silti riittää, eikä ihme sillä sieltä löytyy yli 250 erilaista viskiä. Lisäksi tarjolla on hyvä olutvalikoima, sekä muita juomia.
Tällä kertaa pienenä miinuksena oli televisio, mistä pauhasi sadalla desibelillä Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelma..

Muutamia uutuuksia oli ilmestynyt ja maistoin niistä kahta:

Highland Park Cask Strenght 56 %

Tuoksu on maltainen, vesilisällä siitä löytyy luumua. Maku on monipuolisempi, kuivattuja hedelmiä, kevyttä savuisuutta ja edelleen kuivaa maltaisuutta. Maussa on jotain mikä muistuttaa Dalmorea, lähinnä siinä maltaisuudessa. Ei ollut oikein minun makuuni, nykyisestä valikoimasta vain 18-vuotias versio on säväyttänyt. Sain jokin aika sitten maistaa vanhaa 12-vuotiasta versiota rinnakkain uuden 12-vuotiaan kanssa ja voitto meni selkeästi vanhalle.

Benriach Single Cask Bottling 15 yo,  Suomen Mallasviskiseura 1998-2013

Tuoksusta tulee mieleen vaahterasiirappi? Lisäksi ylikypsiä hedelmiä, todella muhkea tuoksu, muistuttaa hiukan Mortlach 16 yo Flora&Faunaa.
Maussa yllättävän kuiva alku, sitten mukaan ilmestyy toffeeta, kuivattuja hedelmiä ja taas uudestaan vaahterasiirappia.. Loistavan makuinen, iso viski.

 Seuraavaksi vuorossa sikarinpolttelupaikkani:

 Pikku Havanna, Linnankatu 8.

Pikku Havannasta löytyy kesäisin pieni terassi ja  sisältä viihtyisä sikarilounge, joissa voi tuprutella tupakkatuotteitaan. Luonnollisesti loungeen ei voi viedä juomia mukanaan, mutta ne voi suhteellisen kätevästi jättää ikkunalaudalle huoneen ulkopuolelle.
Pikku Havannan erikoisuutena toimivat rommit, joita löytyykin melkoinen valikoima. Lisäksi heiltä löytyy hyvä valikoima laadukkaita portviinejä ja heidän humidoristaan voi ostaa sikareita jos ei sellaista tuo itse mukanaan.

Uutena rommina hyllyssä komeili Plantatation XO ja pitihän sitä testata. Uskomattoman hedelmäinen tuoksu, sekä maku että tuoksu tuovat mieleen "hedelmäpommitoffeen". Ihan hyvän makuinen rommi, mutta aivan liian makea minun makuuni.

Viimeisenä kohteena:

Whisky Bar, Yliopistonkatu 19

Whisky Bar tarjoaa nimensä mukaisesti hienon valikoiman viskejä, yli 120 erilaista. Joku saattaa säikähtää paikan miljöötä; useimmiten hevi soi ja varsinkin viikonloppuisin asiakaskunta saattaa näyttää Hellraiser-elokuvan roolihahmoilta..

Paikka on silti viihtyisä ja rauhallinen, räyhäsakkia ei yleensä ole. Viikolla on yleensä hiljaisempaa ja silloin siellä on mukava maistella viskejä ja luukuttaa jukeboxia. 

Tässä vaiheessa reissua viskinarvostelija tunnusti itselleen, että makuaisti on hivenen päässyt turtumaan.. Joten arvosteluksi kerron näistä kahdesta viskistä vain sen, että hyviä olivat!
Maistelin uutuutena Laphroaig Cairdeasin, mikä on portviiniviimeistelty versio Lapparista. Sekä Ardbeg Airigh Nam Beistin, mitä olen metsästänyt pitkään joka paikasta.

Että tälläinen kierros tällä kertaa. Nämä ovat siis suosikkipaikkojani, mutta Turusta löytyy monia muitakin hienoja ravintoloita, joissa on hyvät viski- ja olutvalikoimat: Old Bank, Koulu, Mallaskukko, Apteekki (kyllä se Vareksen paikka..), The Castle, Lehmä ja Teerenpeli, ovat kaikki vierailun arvoisia paikkoja.

Näiden nähtävyyksien takia kannattaa tulla tutustumaan Turkuun!

Päivän biisinä Little Esther - Aged & Mellow BluesEi kommentteja:

Lähetä kommentti