perjantai 4. lokakuuta 2013

Aberlour 12 Yo Sherry Cask & Romeo Y Julieta No.2

"Jotain hyvää ne muutkin osaa tehdä", sanoi Ranskalainen ja suosittua Kuubalaista.

Olen kuullut joskus, että Aberlour olisi Ranskan suosituimpia singlemalt-viskejä. Tämä voi johtua yksinkertaisesti sikäläisen maahantuojan intresseistä, mutta en hämmästyisi jos syy voisi olla Aberlourin herkullisessa makuprofiilissa. Aberlourista löytyy muun muassa klassisten jälkiruokien piirteitä; karamellia, vaniljaa ja kypsää omenaa.

Oli niin tai näin, oman kokemukseni mukaan Aberlour on varsin maukas viski ja mikä tärkeintä itselleni, yleensä hyvä sikariviski. Aikaisemmin olen maistanut heiltä heidän kymmenenvuotiasta perusversiotaan ja useampaa eri A`bundnah-versiota.

A`bundnah on tynnyrivahvuinen singlemalt, mikä ilmestyy aina erä kerrallaan. Tähän asti kaikki maistelemani versiot ovat toimineet loistavasti myös sikarin kera. Mielenkiintoista nähdä miten tämä heidän perusvalikoimaan kuuluva 12-vuotias sherryhirmu toimii.

Tuoksu: mansikkamarmeladia (tai viinikumikarkkia), toffeeta. Maku: Todella hedelmäinen, täyteläistä sherryä, nougaata, kevyttä pippurisuutta, kuivuu tyylikkäästi loppua kohti.

Romeo Y Julieta kuuluu Kuubalaisten sikareiden "kolmeen suureen", Cohiban ja Montecriston kanssa. Eikä syyttä, maukas ja monipuolinen makumaailma on helposti lähestyttävä aloittelijallekin.

Romeo Y Julieta No.2 vetää ja palaa hienosti. Alkumaku on pehmeä ja hiukan mausteinen. Sitten maut tasoittuvat maitokahvin ja pahkinän linjoille. Mausteisuus pehmenee ja jää lopulta taustalle.

Nämä sopivat loistavasti yhteen, hedelmäinen viski ja täyteläinen sikari luovat yhdessä creme bruleemaisen yhdistelmän, josta löytyy karamellia, vaniljaa ja hedelmiä.

Aberlour ei pettänyt taaskaan, kuin ei myöskään Romeo Y Julieta.

Päivän biisinä Jimmy Reed - Down In Mississipi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti