lauantai 14. syyskuuta 2013

Oktoberfest

Luvassa lokakuunjuhlaa syyskuussa oluen muodossa.

Se olisi sitten Alkon kausituotetiskin mukaan oktoberfestit lähellä. Häpeäkseni en kyseisestä juhlasta tiedä mitään, enkä aio siitä wikipedian pohjalta alkaa luennoimaankaan. Mutta hienoa on, että sen kunniaksi tehdään erikoisoluita.

Silmiini sattui kaksi kyseisen juhlan kunniaksi tehtyä olutta; St Eriks Oktober Ruotsista ja Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Oktoberfestbier Uudestakaupungista. Ja kuinka ollakkaan muodostui kuin vahingossa Suomi-Ruotsi maaottelu.

St. Eriks Oktoberin 5,3% väri muistuttaa tummaa meripihkaa. Tuoksu on todella mieto, taustalla tuntuisi kummittelevan palanutta sokeria ja kevyttä havun tai sitruksen aromia.
Mausta tulee mieleen tumma lager. Tummaa, sokerista mallasta,  humalointi tuntuu mukavasti pienenä kirpeytenä varsinkin jälkimaussa. Muuta en oikein saa tästä kiinni. Maukas, rapea olut mitä voisin kuvitella siemailevani kolmen litran tuopista tirolilaishattu päässä, samalla kun Heidi kantaa lisää pöytään.


Prykmestar Oktoberfestbier 5,7%t tuoksuu perinteisen rapealta pilsneriltä, humalointi tuntuu kivan rapsakasti. Väri on hieman pilsneriä tummempi, meripihkaan vivahtava. Maku hieman yllättää, mallas ottaa siinä pääosan ja kirpeä humalointi jää taustalle. Minun makuuni ehkä parempi olisi toisin päin. Tuhdihko helposti juotava olut, ei mielestäni mitään erikoisia piirteitä.


En ole asiaan enempää perehtynyt, mutta minulle on tullut sellainen käsitys, että oktoberfest-oluiden idea onkin helpossa juotavuudessa, hyvää makua kuitenkaan unohtamatta. Makumaailmassa ei ole tarvetta suurempaan kikkailuun.

Maaottelun tulos on... Ratkaisematon. Onhan juhlan aika ei kilpailun, ei muuta kuin tuopit näitä täyteen, niin eiköhän bileet irtoa!

Päivän biisinä Led Zeppelin - Celebration Day

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti