sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Metsästysreissu

Luvassa ohilaukauksia ja nuotiokokkausta.

Vuoden ajan kiihkeästi odotettu metsästysreissu tuli sitten viimeinkin. Palasin juuri neljä päivää kestäneeltä metsästysreissulta, olin Kainuun korvessa kanalintuja jahtaamassa.

Tapauksesta hienon teki se, että ensimmäistä kertaa olimme metsällä kolmestaan kahden veljeni kanssa. Olemme kunnostaneet parin vuoden ajan vanhaa rintamamiestaloa eräkämpäksi. Grillikatos, aitta ja sisätilat ovat jo aika lailla valmiit ja saunaa aloitimme tekemään tällä reissulla.

Reissu alkoi hienossa kelissä, vähän liiankin hienossa.. Kuiva syksy teki sen, että maasto oli todella kuivaa ja tuntui kuin olisi kävellyt sipsipussien päällä, linnut saivat turhankin paljon tasoitusta. No, jotain saalista kuitenkin tuli ja pääsin ensi kertaa testaamaan grillikatostamme.

Ensimmäisenä jahtipäivänä tein nuotiolla teertä punaviinikastikkeessa. Kokeilin uutena asiana savustaa teerenrintoja noin kymmenen minuutin ajan. Tämän jälkeen lisäsin pannulle voita, timjamia, rosmariinia, valkosipulia ja paistoin rinnoista pinnat kiinni.
Teeren koivista ja rangasta haudutin kasvisten ja punaviinin kanssa kastikkeen. Haastavinta oli pitää oikea liekki nuotiossa. Vinkkinä annankin, että kannattaa varata paljon pieniä klapeja millä säädellä tulta.

Toisena iltana tein saman savustusoperaation ja mukana oli tällä kertaa myös pyytä. Otin lihat folioon vetäytymään ja lisäsin pannulle sherryä, minkä annoin kiehahtaa. Lopuksi lisäsin kermaa ja kastike oli valmis.
Lisäkkeenä tein muun muassa muurikkapannussa paistosta, missä oli esikeitettyä perunaa, sipulia, juureksia ja pekonia.

Nuotiolla valmistui reissun aikana myös edellisen vuoden hirvisaaliista pari erilaista pataa ja hyvin tuntui porukalle maistuvan.

Nuotiokokkaus on todella hienoa, mutta muutama asia olisi syytä muistaa:

1. Varaa paljon pientä polttopuuta. 
2. Nakita apukokki.
3. Älä juo liikaa. 
4. Älä kokkaa liian väsyneenä, joskus voileipäkin riittää..

Ja niistä ohilaukauksista, lintuja oli paljon ja paljon niitä myös jäi..

Päivän biisinä Steve Miller Band - Rock`n Me


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti